1. Els recursos del 2023 es distribueixen, d'acord amb la llei vigent,entre 96 municipis amb l’objectiu de finançar projectes a les zones afectades pel futur tancament de les centrals nuclears


Els municipis del Penta I i II poden demanar fins el proper 12 de juliol els recursos pendents del Fons de Transició Nuclear de l’any 2023. Es tracta de 53 milions d’euros que es distribuiran entre els 96 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears Vandellòs i Ascó que serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears. Aquest fet suposarà l’atorgament de la totalitat dels 83 milions d’euros que els corresponen d’acord amb la llei vigent.

La tramitació consistirà en un aportació d’informació que donarà dret a l’ampliació dels imports i del terminis d’execució de les actuacions finançades amb els recursos del Fons de 2023.

Amb aquest últim repartiment es completa la distribució de 2023 per als municipis que implicarà un ajut de fins a2.009.410,54 € per als 18 municipis ubicats al PENTA I ( 10 km de les centrals) i de fins a 453.636,62 € per als 78 municipis ubicats al PENTA II ( entre 10 i 30 km de les centrals).

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha explicat que “la previsió és que el pagament es faci el mes de novembre” i ha recordat que “amb aquests recursos volem que es generi activitat econòmica alternativa al tancament de les centrals nuclears”.

L’objectiu d’aquest fons és donar resposta a l’impacte del tancament, que comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de treball directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis del Priorat, el Baix Camp, el Montsià, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià, que envolten les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós.

L’òrgan de govern del Fons està integrat per representants dels municipis, agents socials i el presideix la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.


@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials