Protecció Civil de la Generalitat manté el Plaespecial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), en fase d’alerta per la previsió d’intensitat de pluja aquesta tarda a diversos punts del centre i nord del país.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que es pot superar el llindar de risc d'intensitat de pluja de 20 litres en 30 minuts a la zona litoral central i sud i al prelitoral central i nord. A la tarda es preveuen pluges al Prepirineu, al Pirineu Oriental i s'esperen amb especial intensitat a la zona de la Catalunya Central i litoral i prelitoral nord. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i la distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter local.

Des de l'inici de l'episodi fins les 13 h el 112 ha rebut un total de 59 trucades que han generat 36 expedients.

En aquest sentit, és important extremar les precaucions, especialment pel que fa a la mobilitat. No us acosteu a punts inundables, i no creueu rieres ni torrents, que poden patir crescudes sobtades.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat