1. Durant l'episodi s'han rebut 63 trucades al 112 que han generat 39 expedients

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop ha finalitzat l’episodi de precipitacions intenses d’avui.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, durant tot l’episodi, 63 trucades que corresponen a 39 serveis. Per comarques, destaquen la Noguera (13); Baix Penedès (9); Berguedà (7); Montsià (5); i l’Alt Penedès (4). La majoria dels avisos han estat per inundacions de baixos, branques caigudes a la via pública o propietats privades,...).

En general han estat incidents poc destacables, sense afectació important a persones, amb algun succés més remarcable com el que es va donar a Balaguer, on ahir es van inundar parcialment el soterrani de dues residències geriàtriques (residència Santa Maria i residència Sant Domènec), tot i que no va caldre evacuar cap usuari.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya les estacions que han registrat més acumulació de pluja (litres/24 h) durant el dia d’avui han estat l’Aldea (63,9 l), Ulldecona (45,5 l), Alcanar (36,9 l), Mas de Barberans (35,2 l), i el Perelló (34,6 l).

Els Bombers de la Generalitat Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 22 hores d'ahir i fins les 14 hores d'aquesta tarda, 54 avisos relacionats amb el temporal de pluja. Principalment han estat a les regions d'emergències de Lleida (17), Metropolitana Nord (10) i Metropolitana Sud (9). La ha resta han estat a la RE Centre (6), Girona (4), Tarragona (4) i Terres de l’Ebre (4).

La majoria dels avisos han estat derivats per caiguda d'arbres o branques a la via pública. Dels 24 avisos que s'han rebut fins al matí, 14 s'han concentrat a les comarques de Ponent.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions