1. 16 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 16 més a la de Girona, 13 a la de Tarragona i 10 a la de Lleida


Els serveis jurídics de la Generalitat han participat en 55 procediments impulsats per òrgans judicials relacionats amb l’aplicació de la Llei orgànica d’amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya. En 11 d’aquests procediments, el gabinet jurídic del Govern ha portat la iniciativa i ha sol·licitat l’aplicació d’aquesta llei; en 27 s’adherirà a les peticions d’amnistia formulades per les altres parts i en 17 no hi intervindrà o no hi formularà cap al·legació.


Distribució territorial dels procediments

Barcelona – 16 procediments

Per demarcacions, 16 dels 55 procediments pertanyen a Barcelona. D’aquests, en cinc casos els serveis jurídics de la Generalitat porten la iniciativa sol·licitant l’aplicació de la Llei d’amnistia i totes les conseqüències que se’n derivin, incloent-hi l’eliminació d’eventuals antecedents. En altres sis casos, el Gabinet Jurídic s’adherirà a les peticions d’amnistia formulades per les altres parts i, en dos més, els serveis jurídics de la Generalitat possiblement no hi tindran intervenció o no hi formularan cap al·legació.

A la Unitat Territorial de Barcelona, dos procediments més corresponen a la jurisdicció contenciosa administrativa i estan relacionats amb sancions disciplinàries imposades a dos Mossos d’Esquadra. Els serveis jurídics de la Generalitat també han intervingut en un darrer procediment davant del Tribunal de Comptes, però actualment no en són part.


Girona – 16 procediments

A la Unitat Territorial de Girona, els serveis jurídics de la Generalitat a les peticions d’amnistia formulades per altres parts s’adheriran en 15 procediments. En aquests casos, la Generalitat exerceix l’acusació contra agents d’altres cossos policials, i quan les defenses sol·licitin l’amnistia, s’hi adheriran.

En un darrer cas, els serveis jurídics de la Generalitat porten la iniciativa i han sol·licitat l’aplicació de la Llei d’amnistia per a diversos membres del cos de Bombers que haurien sortit amb els vehicles del parc, després de la consulta de l’1 d’octubre, i en passar per davant de la caserna de la Guàrdia Civil, haurien fet sonar les sirenes.


Lleida – 10 procediments

Els 10 procediments de la Unitat Territorial de Lleida estan relacionats amb personal funcionari del cos de Mossos d’Esquadra i d’altres cossos policials en els quals la Generalitat exerceix l’acusació.


Tarragona – 13 procediments

A la demarcació de Tarragona, els serveis jurídics de la Generalitat han demanat en tres casos l’aplicació de la Llei d’amnistia de funcionaris públics. En cinc altres procediments, s’adheriran a les peticions d’amnistia formulades per les altres parts en què s’exerceix l’acusació contra agents del Cos Nacional de Policia o de la Guàrdia Civil, i en cinc més el gabinet jurídic possiblement no hi intervindrà o no hi formularà cap al·legació.