1. Una via de prop de tres quilòmetres facilitarà la mobilitat de vianants i ciclistes, amb una inversió de 3,8 MEUR


TER
La consellera Capella durant la visita a les obres de la nova via ciclista, aquesta tarda.
{"name":"2024/07/04/17/22/a788ce18-e192-45cc-86f4-abf237505b69.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":249429}

El Departament de Territori posarà en funcionament la nova via per a vianants i ciclistes al corredor de la C-13 entre Sort i Rialp a finals d’aquest estiu. Ho ha anunciat avui la consellera, Ester Capella i Farré, durant una visita a les obres, que comporten una inversió de 3,8 MEUR. Aquesta actuació permetrà promoure una mobilitat activa i descarbonitzada en aquest entorn, tant per a la mobilitat quotidiana com als desplaçaments per lleure, mitjançant una via de prop de 3 quilòmetres, segregada i en paral·lel a la C-13.

Capella ha destacat la visió que el Departament de Territori introdueix a l’hora de dissenyar les infraestructures viàries. “Cada vegada que millorem una carretera pensem també en l’altra mobilitat, la sostenible, l’activa, que té a veure amb els camins i les vies ciclables; posem l’èmfasi en recorreguts interurbans per a l’oci però pensant també en l’ús quotidià, i que enllacen amb activitats industrials, empresarials o agràries”, ha afegit. Per a Capella, “aquest projecte al Pallars Sobirà facilitarà la mobilitat dels vianants i dels ciclistes”.

El nou vial es construeix pel corredor comprès entre la carretera C-13 i el marge dret de la Noguera Pallaresa. El traçat s’inicia al nord de Sort, a les immediacions de la rotonda de connexió de la C-13 amb la carretera de Llessuí (LV-5223), i finalitza a l’extrem nord del zona esportiva de Rialp, a l’entrada del nucli urbà. La nova via ciclista té una amplada de 3 metres en la major part del recorregut, amb reduccions a 2,5 metres en els trams més estrets entre el riu i la C-13.

Per tal d’evitar afeccions al riu Noguera Pallaresa i l’entorn, l’actuació inclou un lleuger desplaçament d’algun tram de la carretera i disposarà també d’estructures de contenció. Els treballs es completen amb les tasques de senyalització i de drenatge.

Les obres van començar a principis d’any i estan en una fase avançada d’execució: estan finalitzant les tasques de moviment de terres i pròximament acabaran les de pavimentació.

Aquesta actuació s’emmarca en l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, que inclou com un dels seus eixos l’execució de vies per al foment de la mobilitat quotidiana en bicicleta en àrees urbanes i d’activitat econòmica situades a l’entorn dels 10 km, algunes també situades en entorns d’alt interès natural i paisatgístic.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 249429

Foto 2

Foto 2 278396

Foto 3

Foto 3 257169