1. El cap de l’Executiu ha encapçalat la presentació de l’informe de l’autogovern i la celebració del 40è aniversari de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern
El president Aragonès durant la seva intervenció en l'acte. (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès durant la seva intervenció en l'acte. (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/07/04/21/04/7b06b70b-c20c-48f8-8a82-68cbe4cf9d48.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"107355"}

El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha reconegut avui la tasca de l’Institut d’Estudis d’Autogovern, l’organisme encarregat de les funcions d'assessorament en matèria de desenvolupament de l'autogovern i les seves institucions. Aragonès ha afirmat que des de les institucions “ens hem de continuar movent per disposar de millors eines per servir a la ciutadania”, en aquest sentit, ha defensat, “Catalunya ha de guanyar sobirania econòmica i política per tal d’enfortir les seves institucions”.

Ho ha fet aquesta tarda, durant l’acte de presentació de l’informe d’autogovern 2023 i la posterior celebració del 40è aniversari de l’Institut d’Estudis d’Autogovern, amb el lliurament de distincions als exdirectors que s’ha celebrat al Palau Centelles de Barcelona.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu, ha destacat que l’informe identifica els reptes prioritaris del govern com “l’habitatge, l’educació o la llengua catalana”, reptes que “ens interpel·len i que demanen respostes a les institucions catalanes”, perquè aquestes respostes “tenen un impacte en el benestar, les oportunitats i la prosperitat de la ciutadania”.

El president Aragonès i els exdirectors de l'Institut d'Estudis d'Autogovern.
El president Aragonès i els exdirectors de l'Institut d'Estudis d'Autogovern.
{"name":"2024/07/04/21/06/b37a33f4-9487-4c2b-8f26-de15ac0052da.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":136760}

En aquest context, Aragonès ha remarcat que “és moment de continuar avançant cap a la sobirania”. El president ha explicat “aquest és el camí per enfortir les institucions”, perquè “serveixin millor la ciutadania”. El president ha afirmat que “ho podem dir en l'àmbit de la sobirania econòmica, amb aquesta idea del concert fiscal”, i també “en termes de sobirania política”, és a dir, “el dret de la ciutadania a decidir lliurament, pacíficament i democràticament el futur polític del país”.

Aragonès ha subratllat que “és imprescindible posar la resolució del conflicte polític amb l'Estat en voluntat real d'avançar”. “Tenim recorregut, especialment en els darrers anys, en què la negociació i el diàleg han estat l’aposta del Govern de Catalunya”, ha recordat el president. “Perquè estic convençut que aquesta és la via perquè Catalunya guanyi sobirania a tots els nivells”, ha afirmat.