1. Aquesta certificació té com a objectiu posar en valor aspectes com la cultura, l’art, la gastronomia o l’arquitectura dels municipis catalans


El Govern, per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball, ha atorgat la distinció de Ciutat amb Caràcter a Valls. Aquest reconeixementposa en valor el seu patrimoni etnològic, cultural i gastronòmic. Amb aquesta certificació, la capital de l’Alt Camp s’uneix a la xarxa de municipisque compten amb aquest distintiu d’especialització, el que representa un impuls per la seva oferta, basada en el foment i la difusió del caràcter de la ciutat. Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits, ha estat l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés al distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter de les diferents ciutats i pobles que s’han presentat.

Reconeixement al patrimoni de Valls

Valls, a més del seu lligam indiscutible amb la tradició castellera, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, i amb el Museu Casteller com a nou atractiu, compta amb set Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN). Destaquen la Capella del Roser, la Granja Doldellops, l'Escut de Ca Dasca, la Portalada de l'Antic Castell de l'Arquebisbe o l’església de Sant Joan amb el campanar més alt de Catalunya. A més, és una destinació de turisme gastronòmic com a ciutat origen de la Calçotada, avalada per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls.

El patrimoni de la localitat engloba així la cultura popular catalana en favor de la preservació de la identitat del territori. En aquest sentit, l’ACT treballa conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragonai els municipis de la Costa Daurada aquestes iniciatives de promoció cap a l'especialització i millora de la qualitat del territori.



Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

2  

Imatges

Vista nocturna de Valls.

Vista nocturna de Valls. 1681287

Museu casteller de Valls.

Museu casteller de Valls. 5110505