Destaquen el concert de Renaldo i Clara el divendres 19 de juliol al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig i la novena edició del cicle ‘La Pedra Parla’ el primer cap de setmana d’agost al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona

Programació d’estiu dels monuments Gencat Lleida
Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig / Conjunt d'Art Rupestre de la Roca dels Moros (Cogul) / Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges
{"name":"2024/07/09/13/17/8c7cf1c0-2973-4768-aec7-3ccd7bb42646.png","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":"2653030"}


L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) ha posat en marxa la programació d’estiu als monuments i jaciments públics de la Generalitat de Catalunya a Lleida, que consta de festivals de música, visites guiades, espectacles familiars i una nit d’observació astronòmica, entre d’altres activitats.

El programa s’ha iniciat amb les visites guiades gratuïtes a la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol, al municipi de Tornabous, que es reprendran els dies 27 de juliol i 31 d’agost a Tornabous. I és que el jaciment ja obria les seves portes el dissabte 20 de juny per explicar la història del poble ibèric dels ilergets a través de les restes arqueològiques d’una de les seves grans ciutats, el Molí d’Espígol.

A la mateixa ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, el dijous 18 de juliol a les 22 hores es representarà l’espectacle familiar HOHIHU (L’Horrible Història de la Humanitat) en el marc del festival a2m, una iniciativa de l’Ajuntament de Tornabous per dinamitzar les polítiques municipals de cultura i turisme. De fet, el consistori i l’ACdPC, responsable de la gestió del monument, col·laboren en la realització d’aquest acte del festival.

Concert de Renaldo i Clara

Renaldo i Clara, grup de música indie pop català de Lleida liderat per la compositora, guitarrista i vocalista Clara Viñals, oferirà un concert al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig en el context d’una gira per presentar el seu quart àlbum d’estiu, La boca d’aigua. Prèviament a l’actuació, prevista per al divendres 19 de juliol a les 20.30 hores, hi haurà una visita guiada al convent i un tast de vi amb el Celler Antoni Giribet. Les entrades, al preu de 12 euros, es poden adquirir al mateix convent de Sant Bartomeu o a la pàgina web https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/activitats/concert-renaldo-i-clara.

Nova edició de ‘La Pedra Parla’

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona acollirà durant el primer cap de setmana d’agost, els dies 3 i 4, la novena edició de ‘La Pedra Parla’, un cicle de música clàssica de petit format, eclèctic i d’altíssima qualitat artística. Enguany els assistents podran gaudir de les obres L’únic cant d’ocell que podria ser Schubert (Homenatge al poeta Margarit), amb la veu del baríton Ferran Albrich, el violoncel d’Oriol Prat i el piano de Victoria Guerrero, i La música callada, la soledad sonora, amb la veu de l’actor Lluís Homar i el piano d’Emili Brugalla, ambdues el dissabte, així com la conferència “L’arxiu musical del monestir de Santa Maria de Vallbona” a càrrec de Marga Mingote. L’endemà, a les 12.30 hores, tindrà lloc l’Incanto, una obra al voltant del barroc català que comptarà amb la soprano Marta Matheu, els violinistes Joan Espina i Joan Marsol, el violista Jordi Armengol, l’oboista Daniel Ramírez, el violoncelista Guillermo Turina i la clavecinista Eva del Campo. Les entrades i abonaments es poden adquirir al mateix Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona o a la pàgina web https://entradas.codetickets.com/abonos/p1/cicle-la-pedra-parla-vallbona-de-les-monges/batallproduccions/online.

Nit a les pintures

El Conjunt d'Art Rupestre de la Roca dels Moros és un altre dels espais protagonistes de les activitats d’estiu. El dimarts 15 d’agost a les 21.30 hores acollirà la ‘Nit a les pintures. Astronomia: Llegendes i música’, en la qual es combinarà l’observació directa dels estels amb les explicacions sobre els cossos celestes i l’acompanyament musical de l’arpista Anna Amigó. L’activitat és gratuïta i oberta al públic en general.

Tot el conjunt d’activitats, juntament amb la informació pràctica, es pot consultar en el dossier adjunt i també al portal https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/activitats.

L’espai web inclou, a més, propostes de rutes, escapades de cap de setmana i diverses promocions per viure un estiu ple de patrimoni. La ciutadania pot accedir a diversos articles que l’animaran a visitar el patrimoni cultural català. Entre les promocions, destaca l’abonament De Bat a Bat, que permet conèixer 29 espais patrimonials catalans amb una sola entrada.