Les directores generals de Joventut i de l’ACJ, Rut Ribas i Martí i Laia Girós i Barrés, visiten dues acampades i dues colònies a la comarca del Ripollès

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure a les comarques gironines han comunicat a la Direcció General de Joventut (DGJ) un total de 1.129 activitats amb 58.192 inscrits per aquest estiu fins a dia d’avui. Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a comunicar-les a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 7.033 monitors/es i director/es de lleure, 881 persones de suport i 50.278 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (33.331 inscrits en 547 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (15.626 i 270 activitats), les acampades (6.577 i 190), les rutes (2.330 i 109) i els camps de treball (328 i 13).

I pel que fa al lloc de realització, el Gironès és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (12.835), seguida del Baix Empordà (8.565), l’Alt Empordà (8.158), la Garrotxa (7.058), el Ripollès (6.780), la Selva (6.769), el Pla de l’Estany (4-275) i la Cerdanya (3.761).

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Rut Ribas i Martí, durant la visita a les colònies de Cinema que del 7 al 16 de juliol tenen lloc a l’alberg de Planoles Xanascat (al Ripollès). En aquesta activitat, organitzada per l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), hi participen un total de 46 nois i noies d’entre 8 i 17 anys. Els participants hi aprenen els diferents rols d’una producció com són l’elaboració del guió, el maquillatge, la gravació, l’edició del vídeo i el so. Així mateix, també hi fan d’altres activitats de lleure, excursions, tallers, jocs i cinema de nit.

Durant la visita, a la qual també hi han assistit el president del Consell Comarcal del Ripollès, Amadeu Rosell i Martí; la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés; i el coordinador territorial de Joventut a Girona, Amadeu Breva i Teixidó, la directora general de Joventut ha reconegut la tasca que hi duen a terme els i les monitores, que en el cas d’aquestes estades són un total de 7.

Les responsables de Joventut del Govern han visitat durant el matí, també, dues acampades que tenen lloc aquests dies al Ripollès. Durant les visites, Rut Ribas i Martí ha posat en valor l’aposta per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís comunitari i en la feina altruista dels monitors i monitores tot participant per transformar la realitat. Per finalitzar la jornada, les directores generals de Joventut i de l’ACJ visitaran, a primera hora de la tarda, altres activitats de colònies a la comarca.

3  

Imatges

Visita institucional a una acamapada al Ripollès, aquest matí

Visita institucional a una acamapada al Ripollès, aquest matí 336607

Visita institucional a una acampada al Ripollès, aquest matí

Visita institucional a una acampada al Ripollès, aquest matí 371818

Visita institucional a les colònies de cinema de 'L'estiu és teu!' a l'alberg de Planoles, aquest matí

Visita institucional a les colònies de cinema de 'L'estiu és teu!' a l'alberg de Planoles, aquest matí 413465