Un nen de 7 anys va morir ahir a la tarda després d’ofegar-se dimarts al vespre en una piscina municipal d’Alcarràs (Segrià).

El telèfon d’emergències 112 va rebre un avís a les 19.39 hores de dimarts informant que un infant s’havia ofegat i estava sent atès per socorristes.

Fins al lloc s’hi van desplaçar un metge d’atenció primària, quatre unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i un equip de psicòlegs del SEM. Se li va practicar maniobres de reanimació i va ser traslladat en estat greu a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Posteriorment va ser traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític, i finalment va morir ahir a la tarda.

Es tracta de la tercera víctima mortal en piscines des del 15 de juny. La primera va ser el dia 16 de juny en una piscina de Piera, i la segona el passat 8 de juliol en una piscina comunitària de Mont-roig del Camp.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a les piscines i les platges aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulta tots els consells d’autoprotecció al web de Protecció Civil.