1. El cap de l’Executiu ha afirmat que amb el retorn l’exili de Marta Rovira, Ruben Wagensberg, Oleguer Serra, Jesús Rodríguez i Josep Campmajó “es restaura la justícia, parcialment, a l’espera de ser restaurada completament amb l’aplicació de la llei d’amnistia”
  2. Pere Aragonès ha anunciat que la setmana vinent els rebrà al Palau de la Generalitat

El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que avui, amb el retorn dels exiliats Marta Rovira, Ruben Wagensberg, Oleguer Serra, Jesús Rodríguez i Josep Campmajó, “és un dia de moltíssima alegria, un dia de celebració”. “El país sencer veu com es recupera una part de la justícia que havia estat arrabassada”, ha remarcat.

El president, durant la declaració davant dels mitjans (fotografia: Jordi Bedmar)
El president, durant la declaració davant dels mitjans (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/07/12/11/19/8cafa4ac-5fa7-47d5-b65e-d4aeef0d5f4f.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":149191}

En una declaració davant dels mitjans, el cap de l’Executiu ha donat la benvinguda als exiliats en nom de tots els ciutadans de Catalunya i ha avançat que la setmana vinent els rebrà en una recepció institucional al Palau de la Generalitat.

Pere Aragonès ha fet notar que amb el seu retorn “es restaura la justícia parcialment, a l'espera que pugui ser restaurada completament amb l'aplicació de la llei d'amnistia”.I ha recordat “les persones que encara són a l’exili a causa del seu compromís polític, el president Puigdemont, i Toni Comín i Lluís Puig, exconsellers del Govern”. “És imprescindible culminar la fi de la repressió amb l’aplicació completa de la llei d’amnistia”, ha reblat.

El president s’ha referit especialment a Marta Rovira, que “porta més de sis anys fora de Catalunya, a causa de la repressió a la qual ha estat sotmesa pel seu compromís amb la independència de Catalunya”.