1. La Comissió d’urbanisme de l’Arc metropolità de Barcelona aprova el canvi, que facilitarà la construcció d’una important reserva d’habitatge protegit a la localitat
  2. La nova promoció estarà situada en una parcel·la de titularitat municipal entre els carrers de Vallromanes i Lleida, obtinguda per l’Ajuntament l’any 2012 amb la transformació de l’entorn de la fàbrica Henkel Ibèrica
Imatge{"name":"2024/07/12/13/06/3ab4eb55-17e6-4690-ab64-2e1882c1b2ff.png","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":442503}


La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Montornès del Vallès que permetrà la construcció d’una promoció d’habitatge protegit al barri de la Bòbila, al nord est del nucli urbà.

L’àmbit de la modificació és una parcel·la de titularitat municipal situada la intersecció entre el carrer de Vallromanes i Lleida. El canvi puntual introduït ajustarà les condicions d’ordenació de la finca, afectant només les condicions d’edificació. De tal manera que no alterarà ni el sostre edificable ni la densitat de l’ús residencials ni el destí dels seu ús com a habitatge protegit a Montornès del Vallès.

La modificació de planejament redueix a 3 metres la separació de la nova edificació respecte el carrer Vallromanes; proporciona una fondària edificable variable entre els 13 i 14 metres per als nous blocs residencials; i determina la reculada obligatòria de la façana posterior de la planta segona de, com a mínim, un terç de l’amplada de la construcció. D’aquesta manera es millora l’adequació dels nous edificis al seu programa funcional, alhora que es manté una separació mínima de 10 metres a les edificacions veïnes, i es garanteix el manteniment d’unes relacions òptimes amb aquestes parcel·les veïnes.

En conseqüència, i segons les conclusions de l’estudi d’assolellament i ombres dels nous edificis plantejats a la parcel·la, els ajustos considerats milloraran les condicions d’edificació que es preveu construir i garantirà la intimitat, il·luminació i insolació en relació als blocs veïns preexistents.

Amb el canvi introduït, es milloren les condicions per a la construcció de 2,929,43 m2 de sostre per a la implementació d’habitatge protegit que l’Ajuntament de Montornès del Vallès podrà incorporar al seu parc públic d’habitatges i millorar l’atenció a persones amb necessitats residencials.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 442503

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 180058