1. El període de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 24 de juliol a les 15.00 h

El Departament de Drets Socials ha anunciat que obre la convocatòria per a l’atorgament de subvencions per a entitats de serveis socials destinades a actuacions d'inversió per a adequació a la normativa vigent per a la concertació d'aquests serveis, a càrrec dels fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2024.

Aquesta convocatòria s’adreça a entitats de serveis socials que duguin a terme actuacions d'inversió per a l’adequació a la normativa vigent en matèria de concertació d'aquests serveis, a càrrec dels fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya.

Així doncs, va dirigida a les entitats jurídiques privades sense ànim de lucre que gestionin serveis socials especialitzats, en els àmbits d'atenció a la gent gran amb dependència o risc social; persones amb discapacitat; persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, drogodependències o altres addiccions, persones afectades pel VIH-sida, i que formin part de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública.

Les entitats interessades hauran d’adjuntar als formularis de sol·licitud la següent documentació:

  1. Projecte de l'activitat
  2. Pressupost complet i detallat de cada activitat sol·licitada en el qual figurin totes les despeses i els ingressos previstos

A més, s’haurà d’afegir documentació específica depenent de la rehabilitació respecte a la normativa vigent; si és per renovació d’equipament, maquinària o mobiliari; o si l’establiment social on s’executaran les obres són de lloguer o cessió d’ús.

La quantia màxima que pot atorgar el Departament de Drets socials és d’un import màxim de 72.000 € per projecte. El cost del projecte no podrà ser superior a 90.000 € i no pot ser inferior a 15.000 €.

Tot i això, es podrà subvencionar fins a un import màxim del 80% del cost del projecte, d'acord amb el pressupost acceptat. La resta del cost del projecte subvencionat va a càrrec de l’entitat beneficiària, amb fons propis o amb càrrec a altres fons de finançament.

Les persones interessades han de presentar les sol·licituds a l'apartat Tràmits de la web de la Generalitat de Catalunya fins a les 15.00 hores del 24 de juliol de 2024.