1. L’objectiu de l’espai és generar consciència crítica entre el públic del festival i acostar les polítiques de cooperació al jovent
  2. Es tracta d’una iniciativa coordinada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb una quinzena d’ONG catalanes
EXT
L'Espai Transforma't, coordinat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb una quinzena d’ONG catalanes, torna al Festival Cruïlla
{"name":"2024/07/12/20/43/dc1cdddf-2559-4035-98d7-5ef567ff57e5.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":118858}


La directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Vicenç Margalef, han inaugurat per segon any consecutiu l’Espai Transforma’t al Festival Cruïlla, l’àrea del festival dedicada a la cooperació catalana.

La iniciativa té com a objectiu despertar l’esperit crític entre els assistents en relació amb les desigualtats estructurals de les nostres societats. “Constatem un gran desconeixement de la cooperació, sobretot entre les generacions més joves”, ha afirmat Alcoceba des del Parc del Fòrum.

Davant d’aquesta situació, la directora ha explicat la importància del llenguatge en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament: “Hem d’innovar en el llenguatge, en els continguts i en els canals”, i ha reconegut que, malgrat tot, també “hi ha una gran sensibilitat pels reptes globals i les problemàtiques del Sud global”.

Finalment, la directora ha celebrat que el festival Cruïlla sigui “un paraigua que reuneixi entitats molt diverses amb l’objectiu comú de fer reflexionar sobre les desigualtats i les injustícies, i promoure el canvi individual i col·lectiu per transformar el món”.

L’Espai Transforma’t

L’Espai Transforma’t és una iniciativa coordinada des de la cooperació del Govern i fruit de la col·laboració amb una quinzena d’ONG catalanes, amb la coordinació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Es tracta de la segona edició que el Cruïlla acull un espai dedicat a la cooperació i a la transformació social, amb propostes dinàmiques i lúdiques que conviden el públic a comprometre’s amb el Sud global i la justícia arreu del món, i a assumir el seu protagonisme en la construcció de societats pacífiques, equitatives i sostenibles.

Concretament, l’Espai compta amb cinc blocs: Comprèn el món, amb entitats per la pau; Mobilitza’t, dedicat a iniciatives contra les violències de gènere i la defensa dels drets sexuals i reproductius; Suma’t al comerç just, amb organitzacions que promocionen alternatives econòmiques que posen la vida al centre; Solidaritza’t amb les crisis humanitàries, amb entitats d’ajuda humanitària i Cuidem-nos per transformar, amb projectes de salut i benestar emocional.

A més, hi ha una zona amb les exposicions “Primary Ocean”, de Ruido Photo i l’Institut de Ciències del Mar, sobre justícia climàtica; i “Activistes per la vida”, de l’associació Entrepobles, la qual dona visibilitat a activistes per la vida de Guatemala i a Hondures.

L’espai ocupa més de 100 metres quadrats i es pot visitar els dies 12 i 13 de juliol al passeig situat entre els escenaris Vallformosa i Vueling. Està obert al públic cada tarda, de 18.00 a 00.00 hores. La programació completa es pot consultar aquí.

Aquesta iniciativa forma part de la tasca que, durant els últims anys, l’Agència ha fet per establir aliances amb el món de la cultura per fer arribar el discurs de la cooperació a nous públics, especialment el més jove, i innovar en els formats.