Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 10.59 hores, que dues persones havien quedat enganxades amb les cordes mentre feien barranquisme al barranc del Freser, a Queralbs (Ripollès), a prop del refugi Coma de Vaca.

Fins al lloc de l’incident, els Bombers han activat 7 dotacions: dos helicòpters de rescat amb l’equip conjunt dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques); 4 vehicles de transport de personal i un camió autobomba. A més, també s’ha activat una unitat de GRAE Subaquàtic.

En arribar, els efectius de Bombers han localitzat una primera persona i la segona ha estat trobada minuts més tard. Malgrat les maniobres de reanimació, no han pogut fer res per les seves vides. Al grup, també hi havia una tercera persona, que ha donat l’avís, i ha resultat ferida lleu. Ha estat atesa pel SEM i traslladada posteriorment fins a l’hospital.

El cos de Mossos d’Esquadra ha activat el servei d’helicòpter i també hi ha treballat la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) que s’ha fet càrrec dels atestats i de l’aixecament del cos i han obert una investigació per esclarir les causes.

Per la seva banda, el SEM hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat, dues unitats terrestres, un equip de psicòlegs i ha treballat amb un equip conjunt de Bombers.


Cerdanyola del Vallès, 13 de juliol de 2024

21.00 hores