La secretària d’infància, adolescència i joventut, Núria Valls Carol, i les directores generals de Joventut i de l’ACJ, Rut Ribas i Martí i Laia Girós i Barrés, visiten casals, colònies i acampades a diferents poblacions

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure a l’Alt Pirineu i Aran han comunicat a la Direcció General de Joventut (DGJ) un total de 537 activitats i 19.978 inscrits per aquest estiu fins a dia d’avui. Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a comunicar-les a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 2.975 monitors/es i director/es de lleure, 794 persones de suport i 16.209 participants, que majoritàriament faran acampades (7.916 i 183). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (5.354 inscrits en 97 activitats), casals de vacances (3.334 i 101 activitats), les rutes (2.453 i 146) i els camps de treball (243 i 10).

I pel que fa al lloc de realització, el Pallars Sobirà és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (6.018), seguida de la Cerdanya (4.742), el Pallars Jussà (3.596), l’Alta Ribagorça (2.799), l’Alt Urgell (2.347) i l’Aran (476).

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés, durant la visita a les colònies ‘WorkCamp’ que l’Associació Contra el Càncer Lleida organitza del 14 a 21 de juliol a l’Alberg Era Garona de Salardú, a la Val d’Aran. En aquesta activitat hi participen 89 infants i joves d’entre 7 i 17 anys amb l’objectiu de potenciar les seves relacions i millorar la seva qualitat de vida.

A la visita, també hi han assistit el president de l’Associació contra el Càncer a Lleida, Sisco Maranges i Granja, i la coordinadora territorial de Joventut a l’Alt Pirineu i Aran, Joana Terré i Baldomà.

Posteriorment, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls Carol, i la directora general de Joventut, Rut Ribas i Martí, s’ha afegit a la comitiva i ha visitat, el casal de vacances que l'empresa Animació en Acció SCCL de Pont de Suert (34 participants) i, després, han anat a visitar campaments, que estan situats a la comarca, de Centre Marista d’Escoltes i Minyons Escoltes i Guies.

A la tarda, és previst que les responsables de Joventut visitin les colònies que Lleure Qualia SCCL fan a la Casa de Colònies de Llesp, a les quals hi participen 54 nois i noies.

Per la seva banda, Laia Girós i Barrés també va visitar ahir dos camps de treballa Àger —“Espais naturals d’Àger”— i el camp internacional “Reading lifein rocks”, a Tremp.

5  

Imatges

Foto de grup d'autoritats i representants de les colònies de l'Associació contra el Càncer a Lleida

Foto de grup d'autoritats i representants de les colònies de l'Associació contra el Càncer a Lleida 1745023

La directora general, Laia Girós, durant la visita a les colònies de l'Associació contra el Càncer a Lleida

La directora general, Laia Girós, durant la visita a les colònies de l'Associació contra el Càncer a Lleida 1431494

Foto de grup dels participants en les colònies de Quàlia

Foto de grup dels participants en les colònies de Quàlia 4311737

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls, amb les directores generals de Joventut durant la visita a les colònies de Quàlia

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls, amb les directores generals de Joventut durant la visita a les colònies de Quàlia 1364893

Moment de la visita al casal del Pont de Suert

Moment de la visita al casal del Pont de Suert 977394