1. A conseqüència de l’accident, per seguretat, s’ha tallat l’autopista AP-7 en els dos sentits de la marxa

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT)per l’accident entre dos camions, un camió frigorífic i un camió cisterna que transportava àcid clorhídric, al punt quilomètric 337 de l’AP-7 a Ulldecona en sentit sud. A conseqüència de l’accident s’ha produït una fuita d’àcid clorhídric.

Segons ha informat el telèfon d'emergències 112, l’avís de l’accident s’ha rebut a les 16.31 hores.

Els Bombers de la Generalitat han activat 8 dotacions, entre elles personal del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT), per aquest incident. A hores d'ara, els bombers treballem per contenir la fuita d'àcid clorhídric a la calçada provinent de la cisterna d'un dels camions accidentats.

Degut a l'accident, el Servei Català de Trànsit ha informat que està tallada l’autopista AP-7 en els dos sentits de la marxa al punt quilomètric 337. En aquests moments, en sentit sud es fan desviaments en el punt quilomètric 321 a l'Aldea. En sentit nord, es treballa per habilitar el desviament dels vehicles aturats.

Al lloc s'han desplaçat també operatius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local d’Ulldecona i del Sistema d'Emergències Mediques (SEM) que ha activat quatre unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat. En aquests moments estan atenent un dels conductors implicats.

Els serveis d'emergències estan duent a terme la valoració de danys.