Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta matinada l’ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) un cop retirats de la zona els camions accidentats a l’AP-7 a Ulldecona i normalitzada la situació. El pla queda en situació de prealerta fins que al matí es pugui valorar que la zona ha quedat completament neta.

L’accident entre dos camions, un camió frigorífic i un camió cisterna que transportava àcid clorhídric, ha tingut lloc la tarda de dilluns als volts de les 16.30 hores al punt quilomètric 337 de l’AP-7 a Ulldecona en sentit sud.

A conseqüència de l’accident s’ha produït una fuita d’àcid clorhídric del camió. Ha vessat pràcticament la totalitat de la càrrega, i els 2.000 litres aproximadament que han quedat a la cisterna han hagut de ser transvasats a un altre camió.

Els Bombers de la Generalitat han activat 10 dotacions, entre elles personal del Grup d'Incidents Tecnològics (GRIT) per aquest incident. A l'arribada, els bombers han corroborat que ja no hi havia incendi actiu en cap dels camions implicats. Seguidament, els efectius s'han situat a prop de la cisterna en què hi havia una fuita d'àcid clorhídric a la calçada amb l'objectiu de taponar-la. Un cop han controlat la fuita, en què haurien vessat uns 22.000 litres de la cisterna, els bombers han segellat amb escuma la calçada que també contenia gasoil provinent d'un dels camions.

Posteriorment, efectius dels Bombers de la Generalitat, entre ells responsables del Grup d'Incidents Tecnològics, han avaluat els danys produïts a la cisterna del camió que havia patit la fuita i també han valorat que quedaven uns 2.000 litres a l'interior. Aquesta informació s'ha traspassat al cos de Mossos d'Esquadra per facilitar la gestió del transvasament del producte.

Hores d’ara el transvasament ja ha finalitzat i els camions s’han retirat de la zona, per la qual cosa s’ha pogut restablir totalment el trànsit a l’AP-7 tant en sentit nord com sud.

Al lloc s'han desplaçat també operatius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local d’Ulldecona i del Sistema d'Emergències Mediques (SEM), que ha activat quatre unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat, i que ha traslladat un dels conductors en estat menys greu a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Des del CECAT de Protecció Civil s’han fet les gestions amb l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana de Residus per informar-los de la fuita i les seves afectacions.