El Clotilde Fest, organitzat per Palau Robert amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut Carnet Jove i les emissores musicals RAC105, Els40, Europa FM i Flaixbac culmina la sisena edició amb unes actuacions llamineres. Coco i Figa Flawas tindran l’honor de tancar el cicle de concerts d’estiu.


I és que, com s’ha tornat a demostrar, els concerts de Palau Robert, especialment els del Clotilde Fest, són ja una realitat plenament consolidada entre els i les joves a la recerca de noves sensacions i de grups emergents del país. El públic que omple el jardí sap que al Clotilde Fest hi trobarà bona música, bon ambient i cançons en català. I sap, també, que l’entrada, ja sigui a través del carnet jove, de les emissores participants o de les xarxes socials de Palau Robert, serà de franc. 

Enguany, a més, el festival estrenava nova imatge, una obra de l’equip BUM i l’artista Marc Urtasun, i ha comptat per segona vegada amb el patrocini de Damm, fent encara més atractiva aquesta singular proposta musical, que ha acollit centenars de persones tots els dimecres del mes de juliol.

A l’espera del concert de demà, una proposta de Flaixbax per cloure l’edició 2024, la directora general de Difusió, Eva Pomares, n’ha volgut fer una primera valoració: “Estem molt contents de repetir l’èxit d’anys anteriors; és una activitat que proposem per impulsar la música jove i en català, alhora que donem suport a les emissores musicals del país. També estem molt contents de tornar a veure el jardí de Palau Robert ple de gent, en un espai lúdic i de convivència que permet la trobada. El concepte de vida de barri, i el petit pulmó que el jardí proporciona a l’Eixample, són un aspecte que valorem especialment”.

COCO

Una proposta única, irreverent, exòtica i original. El grup COCO és una revelació en el panorama de les versions, destaca pel seu empoderament femení i la seva energia. Amb quatre membres carismàtiques i amb la seva habilitat per fusionar cançons connecten profundament amb el públic. Una proposta única, irreverent, exòtica i original que no deixa indiferent a ningú. *Advertim que els concerts de COCO poden causar efectes secundaris com; afonia, agulletes, eufòria i felicitat extrema.

FIGA FLAWAS

La calçotada és una festa clàssica de camp. Una tradició de quilòmetre zero de Valls que estimen tots els catalans i catalanes. Un tresor preciós, senzill, planer, sense artificis i accessible per a tothom. Una festa diürna típicament de poble que la ciutat també ha après a refinar per a fer-se-la seva. En tot cas, una Calçotada autèntica és sempre un dinar a on es menja i es beu bé. Se sap sempre quan comença, però mai quan acaba. El ritual és llarg i carregat de performances: L'arribada, el vermut, la preparació de les brases, la cuina, els pitets... el moment de menjar els calçots, la carn, les postres, el xampany, les galetes i la típica ressaca que es passa amb un somriure a la boca.

La Calçotada és també una festa participativa, un punt de trobada de persones estimades, que entre la gresca i la intensitat emocional cuinen i xerren durant hores. I així és La calçotada, el segon disc dels Figa Flawas. Una llarga col·lecció de cançons -20!- on es poden reviure moltes d'aquestes sensacions úniques dels que esperen amb candeletes l'arribada del fred i, per tant, de la ceba més estimada de Valls.

Hi ha tres maneres d’aconseguir entrades per als concerts del Clotilde Fest, sempre de franc: mitjançant el carnet jove i el web Connecta’t (darrer sorteig ja realitzat); a través de les pròpies emissores, seguint la seva programació i indicacions, i a través del canal instagram del Palau Robert, que també sorteja dues entrades dobles de cada concert (darrer sorteig ja realitzat). En total, a prop de 1.000 entrades a disposició cada setmana. El de demà acomiada el Clotilde Fest d'enguany.