· La investigació conjunta entre les Unitats d’Investigació de Vic, Selva Litoral, Arenys de Mar, Mataró la Unitat Central d’Atracaments de la DIC, juntament amb la Policia Nacional i Guardia Civil, ha conclòs amb la detenció de sis persones per assaltar de forma violenta diferents domicilis i establiments comercials en un operatiu a Catalunya

. Els integrants del grup es disfressaven d’infermers, policies o repartidors per enganyar la víctima, per dificultar la seva identificació i garantir l’èxit de l’acte delictiu

. El 15 de juliol es van fer quatre entrades i perquisicions als domicilis dels investigats i es van intervenir un total de 38.615 euros i diferents elements relacionats amb l’activitat delictiva

. Es va desarticular, a més, un important punt de venta de diferents drogues, liderat per un membre del grup criminal, i valorades en el mercat il·lícit per més de 15.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments de la DIC amb les diferents Unitats d’Investigació de les comissaries de Vic, Selva Litoral, Arenys de Mar, juntament amb Policia Nacional i Guardia Civil, van detenir el passat 15 de juliol cinc homes i una dona com a presumptes autors de com a mínim 14 robatoris violents comesos en diferents localitats de Catalunya com Manlleu, Mataró, Blanes, Palafolls, Girona, Salt, Lloret de Mar i Pineda de Mar, i a Callosa de Segura i Cox (Comunitat Valenciana).


La investigació es va iniciar el passat 11 de novembre de 2023 quan els agents van tenir coneixement d’un seguit de diferents robatoris amb violència i intimidació en domicilis i en establiments comercials situats a les comarques centrals, a la zona metropolitana nord de Barcelona i Girona. En un principi es va crear un equip conjunt amb les Unitats d’Investigació de Vic, Selva Litoral, Arenys de Mar, Mataró i la Unitat Central d’Atracament de la Divisió d’Investigació Criminal, per fer-se càrrec d’aquesta investigació.


L’autoria d’aquests fets es va atribuir a un grup criminal molt actiu i amb una gran mobilitat pel territori català, el qual estava liderat per un home que cometia els robatoris sol o juntament amb altres persones. Primer, analitzaven i treballaven exhaustivament els diferents objectius a assaltar, i després, a l’hora de cometre el robatori, llogaven vehicles, utilitzaven armes de foc i es disfressaven d’infermers, policies o repartidors per enganyar la víctima, per dificultar la seva identificació i garantir l’èxit de l’acte delictiu.


Els investigadors van identificar tots els membres d’aquest grup i van detectar que eren molt itinerants, és a dir, no només es desplaçaven pel territori català, sinó que també van dirigir-se, en diferents ocasions, fins a la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, es va establir un equip conjunt de treball amb la Policia Nacional i Guardia Civil i es va tenir coneixement, també, que aquest grup va cometre diferents robatoris a la demarcació d’Alacant.


El cas es va explotar el 15 de juliol, quan les diferents Unitats d’Investigació, juntament amb Policia Nacional i Guardia Civil, van dur a terme quatre entrades i perquisicions als domicilis dels investigats situats a les localitat de Blanes i Lloret de Mar amb el resultat de la detenció de sis persones, cinchomes i unadona d’entre 23 i 45 anys, veïns de la localitat de Lloret de Mar. Paral·lelament, van desarticular un important punt de venda de substàncies estupefaents a Lloret de Mar, el qual liderava un dels membres del grup criminal, i es van intervenir diferents tipus de droga com cocaïna, MDMA, haixix, marihuana, entre d’altres, per un valor al mercat il·lícit de més de 15.000 euros.


A les entrades i perquisicions als domicilis dels investigats els investigadors van trobar un total de 38.615 euros en efectiu, joies, diferents telèfons mòbils i diferents elements relacionats directament amb l’activitat delictiva del grup.


Als membres del grup criminal se’ls hi atribueixen, a més del delicte de robatori amb violència i/o intimidació, delictes com detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, salut pública i pertinença a grup criminal.


Els arrestats van passar a disposició judicial el 17 de juliol davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Vic.


La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones implicades.



Oficina de Comunicació

Sabadell, 24 de juliol de 2024