Els Mossos d’Esquadra comptaran amb un nou espai de 4.200 m2 que contindrà l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, l’Àrea Regional de Recursos Operatius i la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria


Durant la segona quinzena d’agost s'incorporaran a l’Aeroport 27 efectius més dels Mossos d’Esquadra per reforçar el grup de seguretat destinat a prevenir el delicte a l’exterior


El conseller d’interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent, ha visitat les noves instal·lacions de Mossos d’Esquadra a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat, on el Cos, desplegat en aquest equipament des del 2006, disposaran per primera vegada d’unes instal·lacions pròpies.

El conseller ha explicat que “més enllà de seguretat ciutadana, també hi ha mitjans aeris, Tedax, ordre públic, ARRO i una unitat d’investigació amb un total de 250 efectius que aniran a més”. Elena ha agraït a AENA la cessió de l'espai a l'aeroport "que permet fer millor la feina dels Mossos d’Esquadra en aquest equipament".

Per la seva banda, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha informat que “l’aeroport és una infraestructura estratègica pel país des del punt de vista de viatgers i de desenvolupament econòmic i cal treballar amb un sistema de reforçament d’hores perquè hi hagi més capacitat de treball".

Sallent ha afirmat també que per donar resposta a les necessitats de creixement de demanda de l’aeroport als mesos d'estiu, “durant la segona quinzena d’agost s'incorporaran 27 efectius més dels Mossos d’Esquadra per reforçar el grup de seguretat destinat per a prevenir el delicte a l’exterior".

La cessió d’ús d’aquest edifici per part d’AENA oferirà un espai més ampli als Mossos d’Esquadra, desplegats a l’aeroport del Prat de Llobregat des de l’1 de novembre de 2006. La nova Comissaria, amb uns 4.250 m2 construïts, disposa de tres sectors connectats entre sí que formen una gran nau amb espais de treball, lavabos, vestidors, espais per a arxiu i una sala tècnica, així com magatzems i pàrquings.

El passat 18 d’abril es va fer efectiu el trasllat de l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària (ARSA) a aquest nou espai. En una segona fase, al mes de maig, els efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria es van traslladar també a la nova comissaria aeroportuària.

El canvi d’ubicació d’aquestes unitats facilitarà la proximitat a una infraestructura estratègica com és l’aeroport, així com l’accés a vies ràpides i la disposició d’un espai que permetrà acollir l’augment d’efectius previst.

Per altra banda, l’edifici també disposarà d’un espai destinat a l’Àrea TEDAX i la Unitat Canina, cosa que permetrà la ràpida intervenció d’aquestes unitats en cas de necessitat.


1  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1187242