El projecte té un pressupost total de 8,9 milions d’euros i està previst que les obres comencin a principis de 2025

La construcció de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mollerussa ha sortit a licitació amb un pressupost total de 8,9 milions d’euros. L’obra tindrà un temps d’execució de 18 mesos a partir del seu inici, que està previst per febrer de 2025.

La nova comissaria, conjuntament amb l’ABP de Borges Blanques, donarà servei a les comarques del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell i comptarà amb una dotació regular de 60-70 operatius.

La nova ABP acollirà els serveis de seguretat ciutadana i investigació així com un laboratori per a la Unitat Regional de Policia Científica i incrementarà els serveis que ja està prestant actualment. L’edifici acollirà també una galeria de pràctiques de tir de fins a 50 metres que cobrirà les necessitats de formació en aquesta matèria als agents destinats a la Regió Policial de Ponent. La galeria permetrà l’entrenament i formació en arma llarga i disposarà de galeria virtual. La superfície total del nou equipament serà de 1.000 m² per a la comissaria i de 1.200 m² per la galeria de tir.

La incorporació de la galeria de tir dinamitzarà el comerç i la restauració de la comarca, ja que molts Mossos hi aniran a fer pràctiques.

Es tracta d’un edifici amb alt nivell d’eficiència energètica que disposa d’instal·lació de geotèrmia per la producció de clima i de plaques fotovoltaiques per la producció d’energia elèctrica.

El solar on es construirà el nou edifici policial està situat a la carretera de Linyola LP-3322 , al costat del parc de bombers del municipi.


1  

Imatges

IMATGE

IMATGE 110639