1. L’informe és fruit d’una demanda generada en el marc de l’Observatori Català de Justícia i hauria de permetre en un futur prendre decisions de manera informada
  2. La col·laboració universitat-institució, el treball en base a evidències i dades, ha estat una de les prioritats del Departament aquest mandat


Aquest dijous s’ha presentat a l’Ateneu Barcelonès l’estudi “Anàlisi i actualització de la demarcació i planta judicial a Catalunya: proposta de modificació de les demarcacions dels jutjats de violència sobre la dona” a càrrec dels responsables de l’Institut Metròpoli, Marta Murrià i Ricard Gomà, acompanyats per la consellera de Justícia, Drets i Memòria Gemma Ubasart.

L’informe és un encàrrec que sorgeix en el sí de l’Observatori Català de la Justícia a partir d’una demanda d’estudi sobre possibles escenaris d’especialització de jutjats VIDO. L’Observatori és un òrgan integrat per la Generalitat de Catalunya, el poder judicial i els principals operadors jurídics amb l’objectiu d’analitzar i compartir els principals reptes de la justícia a Catalunya.

A dia d’avui, les víctimes de violència sobre la dona són ateses per un jutjat especialitzat només si aquest tipus de jutjat existeix al partit judicial on viuen. Si al partit judicial on viuen no hi ha VIDO, seran ateses per jutjats de primera instància i instrucció, que aborden tot tipus de delictes. L’informe explora nous escenaris de re-territorialització que haurien de permetre augmentar la població atesa per un jutjat especialitzat.


Col·laboració entre institucions i acadèmia

La consellera ha posat en valor la “col·laboració virtuosa entre institucions i acadèmia”: “governar en ple segle XXI requereix de valors i evidència, requereix de rigor per poder prendre bones decisions de política pública” i ha destacat que l’Institut Metròpoli és el “hub de referència a Catalunya en recerca urbana” i aquest treball ha de permetre en un futur prendre decisions de manera informada.


Pots llegir l'informe complet aquí: https://hdl.handle.net/20.500.14226/1582

5  

Imatges

Presentació de l¿estudi ¿Anàlisi i actualització de la demarcació i planta judicial a Catalunya. Jutjats de violència sobre la dona¿.

Presentació de l¿estudi ¿Anàlisi i actualització de la demarcació i planta judicial a Catalunya. Jutjats de violència sobre la dona¿. 3998891

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González. 5705241

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González. 3686889

El director de l¿Institut Metròpoli, Ricard Gomà Carmona

El director de l¿Institut Metròpoli, Ricard Gomà Carmona 3838813

La sociòloga i cap de Convivència i Seguretat Urbana de l¿Institut Metròpoli, Marta Murrià Sangenís.

La sociòloga i cap de Convivència i Seguretat Urbana de l¿Institut Metròpoli, Marta Murrià Sangenís. 3412286