Protecció Civil de la Generalitat hem activat al voltant de les 00.00 hores d’aquesta matinada l’ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per l’incendi en una cisterna d’un tren de mercaderies perilloses a Girona, a l’alçada de la rotonda Mas Gri. L'avís al telèfon d'emergències 112 s'ha rebut a les 23.26 hores.

Els Bombers de la Generalitat han activat 13 dotacions amb una quarantena d’efectius, entre elles personal del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) i dos furgons de risc químic, i estan treballant per apagar l’incendi que s’ha produït a la part alta d’una de les cisternes del vagó. L'incendi afecta una cisterna de gas liquat, i en aquests moments encara hi ha una petita flama. Els bombers estan posant sensors al perímetre del tren per si hi ha concentració de producte.

Els operatius d’emergències han acordonat la zona per seguretat, i s’ha demanat el confinament dels veïns més propers.

Al lloc s'han desplaçat també operatius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Girona, dels serveis municipals de Protecció Civil i del Sistema d'Emergències Mediques (SEM), que no han hagut d’atendre cap ferit.

Derivat d’aquest incendi, i pel fet que ha caigut la catenària, un tren de passatgers que feia el trajecte Sants-Girona, ha quedat aturat a l’estació de Fornells de la Selva, i hauran de fer el trajecte fins a Girona amb autobusos.