1. El titular de Drets Socials ha participat a l’acte simbòlic d’inici d’obres de la futura residència i centre de dia de la fundació Ampans a Terrassa
  2. El projecte rebrà 2 M€ dels fons europeus Next Generation
El conseller Campuzano durant la seva intervenció a l'acte.{"name":"2024/07/26/15/45/7812caec-7a61-4c84-b465-9db9befd19de.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":429762}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha participat aquest divendres a Terrassa a l’acte simbòlic d’inici d’obres de la futura residència i centre de dia de la fundació Ampans per a persones amb discapacitat intel·lectual, que rebrà fons europeus Next Generation.

Les obres que han començat ara permetran construir un edifici social i comunitari per donar resposta a les necessitats residencials i d’atenció diürna de les persones amb discapacitat intel·lectual i autisme amb necessitats de suport generalitzat.

En el transcurs de l’acte, el conseller ha assegurat que “aquest nou equipament facilitarà una vida més autònoma, independent i integrada a la comunitat per a les persones amb discapacitat intel·lectual del nostre país.” “I és un nou exemple de la importància de construir aliances i complicitats entre administració, món local, entitats socials i famílies. Els necessitem al nostre costat”, ha afegit.

El conseller ha recordat que la història del moviment de la discapacitat ve de l’impuls de “les famílies agrupades exigint el reconeixement de drets dels seus fills” i els avenços en aquest àmbit és fruit de la tasca que han fet. “Avui, en el camp de la discapacitat, estem en la lògica de facilitar, en la mesura del possible, la vida autònoma, independent i integrada a la comunitat. D’aquí a cinc o deu anys, apareixeran noves fites per continuar avançant en el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat”, ha apuntat el conseller. “És la història del progrés, i necessita el compromís actiu dels ciutadans, de les famílies i de les pròpies persones amb discapacitat”, ha conclòs.

El projecte rebrà 2 M€ dels fons europeus Next Generation destinats a projectes socials arreu del país que estan permetent una transformació en l’àmbit de l’atenció a les persones. En aquest sentit, el conseller Campuzano ha recordat que és gràcies a aquests fons que s’ha pogut fer una inversió molt important en infraestructures socials.

El conseller Campuzano durant l'explicació de projecte de residència i centre de dia.{"name":"2024/07/26/15/52/103571b2-5aef-4ffc-8621-130087b64e27.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":878692}

El projecte està ideat d’acord amb uns paràmetres d’arquitectura sostenible, amb un edifici compromès amb l’eficiència energètica, i, en la perspectiva social, amb un model d’atenció centrat en la persona, en la seva qualitat de vida. També aposta per la inclusió tecnològica en l’edifici i en tots els processos d’atenció a les persones per promoure l’autonomia personal dels residents.

La residència tindrà capacitat per a 60 persones, organitzades en unitats de convivència de 6 persones similars a un habitatge amb habitacions individuals amb bany, així com espais comuns com el menjador o la terrassa. També s’oferirà servei d’atenció diürna, amb capacitat per a una trentena de persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte compta amb espais comuns per afavorir la creació d’una comunitat i la inclusió en l’entorn, així com el benestar de les persones que hi viuran. La previsió és que la posada en marxa d’aquesta residència comporti la creació de 52 llocs de treball especialitzats i qualificats.

A l’acte d’aquest divendres també hi ha participat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, entre altres autoritats locals, així com el president d'Ampans, Lluís Sánchez, el director general de l'entitat, Toni Espinal, i Carles Godall, en representació de la Coordinadora Capaç.

Línia de logos fons europeus.{"name":"2024/07/26/15/57/7f5ad59e-f9b0-400a-96e5-4390edcee1a4.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":833710}


4  

Imatges

El conseller Campuzano durant la seva intervenció a l'acte.

El conseller Campuzano durant la seva intervenció a l'acte. 429762

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant el seu parlament a l'acte.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant el seu parlament a l'acte. 696769

El conseller Campuzano durant l'explicació de projecte de residència i centre de dia.

El conseller Campuzano durant l'explicació de projecte de residència i centre de dia. 878692

Fotografia dels assistents després de l'acte a Terrassa.

Fotografia dels assistents després de l'acte a Terrassa. 1164626