Territori

El conseller Felip Puig inaugura les obres de millora del nucli antic de la Sénia (Montsià)

query_builder   31 gener 2003 18:03

event_note Nota de premsa

El conseller Felip Puig inaugura les obres de millora del nucli antic de la Sénia (Montsià)

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu de la Generalitat, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres de reforma i millora del nucli antic de la Sénia, que ha dut a terme l’ajuntament d’aquest municipi amb la col·laboració de l’Institut Català del Sòl (INCASOL). Les obres han tingut un cost de 535.692 EUR, dels quals 90.152 EUR han sigut aportats per l’Institut Català del Sòl i la resta per l’ajuntament.

Les obres, basades en un projecte de l’arquitecte de la localitat Liberto Jornet, han consistit en la pavimentació i la renovació de les xarxes de serveis de l’entorn immediat de la Plaça Major, la placeta de l’església, tot el carrer de Sant Joan, la placeta del Toril i l’inici dels carrers de Méndez Núñez, del Sol, Sant Antoni i Jaume I.

La reforma ha afectat una de les zones més transitades del nucli antic i ha tingut com a objectius revaloritzar la identitat del centre històric, potenciar el petit comerç tradicional, millorar la qualitat dels edificis i fer compatibles el trànsit rodat amb el peatonal.

 Aquestes obres formen part del protocol 2002-2004 de col·laboració que han signat els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina l’1% del pressupost de les obres que promou a aquests projectes.

A més d’aquestes obres, l’Institut Català del Sòl té en preparació dos nous sectors, un de residencial i un d’industrial, en aquest municipi. El proper mes de febrer iniciarà la urbanització del sector industrial la Carretera de la Galera, amb una superfície de 19,4 hectàrees i un pressupost de 2,6 MEUR, i abans de final d’any s’iniciaran les obres del sector residencial, MG 3-los Domenges, de prop de 20 hectàrees i amb capacitat per a 650 habitatges potencials.

3  

Imatges

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 173

Fotografia acte 3

Fotografia acte 3 104

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 141

`