Empresa i Treball

La Generalitat presenta la nova oficina de la Xarxa d'Informació i Selecció Laboral en Origen a Bogotà (Colòmbia)

query_builder   12 novembre 2003 14:59

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta la nova oficina de la Xarxa d'Informació i Selecció Laboral en Origen a Bogotà (Colòmbia)

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha anunciat que el proper dimarts començarà a funcionar aquesta nova oficina i ha destacat l’acord entre la Generalitat de Catalunya i la Organització Internacional per les Migracions, en l’àmbit de la gestió ordenada dels fluxes migratoris i la seva integració en els països receptors. Segons el Conseller, aquest acord significa que "Catalunya està a una sola passa de tenir no 3 oficines, sinó 113 oficines XILA".

La Generalitat de Catalunya ha presentat avui la nova oficina de la Xarxa d’Informació i Selecció Laboral en Origen (XILA) a Bogotà (Colòmbia)

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha presentat avui l’obertura de la tercera oficina de la Xarxa d’Informació i Selecció Laboral en Origen (XILA), que tindrà la seva seu a la ciutat de Bogotà (Colòmbia) i serà dirigida per Xènia Giménez.

A l’acte celebrat aquest matí al Palau de la Generalitat han acompanyat al Conseller Fernàndez Teixidó, els representants de CECOT, PIMEC-SEFES i Unió de Pagesos, que han manifestat la necessitat de desenvolupar polítiques d’informació, formació i selecció de personal en origen. A més, també hi han estat presents els directors de les dues oficines ja en funcionament, Àngel Colom, director de l’oficina XILA de Casablanca i Sergi Niedzielski, director de l’oficina XILA de Varsòvia.

El Conseller Teixidó ha anunciat que el proper dimarts començarà a funcionar la nova oficina de Bogotà i ha destacat l’ acord entre la Generalitat de Catalunya i la Organització Internacional per les Migracions, en l’àmbit de la gestió ordenada dels fluxes migratoris i la seva integració en els països receptors. Segons el Conseller, aquest acord significa que "Catalunya està a una sola passa de tenir no 3 oficines, sinó 113 oficines XILA".

La Generalitat de Catalunya ha manifestat sempre la seva voluntat de col·laborar en diferents aspectes de la gestió de les polítiques d’immigració, com la fixació dels contingents anuals, la concessió dels permisos de treball, la selecció i la contractació de treballadors en els països d’origen, o la tramitació dels visats. Per tot això el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit posar en marxa la Xarxa d’Informació i Selecció Laboral en Origen, una xarxa d’oficines de la Generalitat de Catalunya situades en països d’on prové més immigració cap a Catalunya i on es poden trobar els professionals que necessiten les empreses catalanes.

Els principals objectius de les oficines de la XILA són els següents:

Facilitar informació fiable als immigrants sobre la situació del mercat de treball a Catalunya i els sectors productius que requereixen mà d’obra, així com les característiques principals de la societat catalana.

Participar, en representació de les empreses que així ho sol·licitin, en els processos de selecció de les persones que vulguin venir a treballar a Catalunya.

Proporcionar a les persones seleccionades la formació professional ocupacional i en llengua catalana i castellana que necessitin per al seu futur lloc de treball.

Col·laborar en la selecció en origen del personal per a servei domèstic i atenció a la gent gran.

Col·laborar en la recollida i presentació de la documentació necessària a fi d’aconseguir una tramitació ràpida dels visats en les Ambaixades i Consolats espanyols en els països d’origen.

La creació i el funcionament d’aquestes oficines també és beneficiosa pels treballadors migrants, perquè contribueixen a que aquests puguin satisfer el seu desig de millora econòmica d’una manera plenament legal, viatjant amb la documentació correcta, en mitjans de transport segurs, i sabent on treballaran i on s’allotjaran i quin serà el seu salari i les seves condicions de treball.

Tot això fa que la XILA constitueixi un factor de progrés, perquè d’una banda el bon servei a les empreses contribueix a un desenvolupament socioeconòmic sostenible, amb una bona qualitat de vida que arribi a tothom, i el bon servei als treballadors migrants contribueix a mantenir Catalunya com una bona societat d’acollida.

2  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 113

Foto de l'acte

Foto de l'acte 108

5  

Talls de so

Tall de veu
mp3 | 290

Tall de veu
mp3 | 298

Tall de veu
mp3 | 290

Tall de veu
mp3 | 298

Tall de veu 2
mp3 | 434