Empresa i Treball

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

28 d'abril Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball

query_builder   28 abril 2003 15:43

event_note Nota de premsa

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

28 d'abril Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball

El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha presentat aquest matí la campanya de comunicació per prevenir els riscos laborals

28 d’abril Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball

 “LA SEGURETAT NO ÉS BROMA, EVITEM ELS RISCOS A LA FEINA”

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha presentat aquest matí la campanya de comunicació per prevenir els riscos laborals.

Des d’avui, Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball i durant el mes de maig, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme porta a terme aquesta campanya de comunicació dirigida al conjunt de la societat catalana amb l’eslògan: “La seguretat no és broma, evitem els riscos a la feina”

La lluita contra els accidents laborals esdevé una prioritat absoluta per al Govern de la Generalitat de Catalunya, però la implicació dels agents socials i la conscienciació de tots els ciutadans és bàsica per afrontar amb èxit la sinistralitat en el món laboral.

S’ha dissenyat una campanya de gran abast amb anuncis de ràdio, televisió i premsa escrita que generaran més de 52 milions d’impactes. També hi ha previst l’edició de materials de difusió com opuscles, tríptics, pòsters, així com l’edició d’1 milió de fundes per targes multiviatge de transport.

La imatge de l’actor Harold Lloyd en una de les seqüències més conegudes del cinema serveixen per il·lustrar el perill i la necessitat de prevenció en el treball. La campanya presentada avui s’acompanya amb el missatge següent: “A la ficció, aquestes coses fan riure. Però quan passen a la feina, poden tenir conseqüències greus. I això no fa cap gràcia. Tots, empresa i treballadors, hem d’adoptar les mesures de prevenció adequades per evitar els riscos. Perquè la seguretat és una cosa molt seriosa”

La lluita contra la sinistralitat, prioritat del Govern

És una prioritat del Govern la lluita contra la sinistralitat laboral. En aquest sentit, el 5 de desembre de 2002 es va constituir la Mesa de Prevenció de Riscos Laborals amb la participació de la Generalitat i dels principals agents socials de Catalunya (PIMEC-SEFES, FEPIME, Foment del Treball, CCOO i UGT), per treballar plegats contra els accidents. Paral·lelament s’han constituït taules sectorials que aborden les problemàtiques particulars dels diferents sectors com per exemple la construcció.

L’any 2002 és va incrementar la tasca d’inspecció. A través del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, es van realitzar l’any passat 25.338 visites (+47%) en matèria de prevenció de riscos laborals i els tècnics dels Centres de Seguretat i Condicions de Salut en el Treball van sumar 10.057 visites (+8.8%). Les principals incorreccions detectades feien referència a temes relacionats a l’organització de la prevenció a les empreses, l’avaluació de riscos, la planificació de l’acció preventiva, formació de treballadors i la vigilància de la salut. Per aquest any 2003 s’incrementen tant els recursos econòmics com la plantilla de tècnics en 50 persones més.

La campanya que comença avui és complement de tot un conjunt d’actuacions que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme està impulsant com per exemple el programa “No badis” adreçat als escolars catalans perquè es prengui consciència des de ben petits del què significa la prevenció i la seva importància, els capítols de televisió del K3 amb el personatge Prevenci, i òbviament l’esforç permanent en formació i sensibilització en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals que s’adreça a treballadors, empresaris, tècnics especialitzats, associacions, ...

Dades accidents laborals del primer trimestre 2003

Durant els tres primers mesos de l’any 2003 s’han produït 40.142 accidents en jornada de treball amb baixa. Per sectors, han estat 612 a l’agricultura, 13.134 a la indústria, 8.189 a la construcció i 18.207 a sector serveis. Si comparem aquestes dades amb les de l’any 2002 els accidents en jornada de treball amb baixa s’han reduït el 14%: els accidents lleus s’han reduït el 14%, els greus el 6% i els mortals un 20 (9 accidents mortals menys). Per altra banda els accidents “in itinere” han augmentat el 6%

2  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 803

Cartell de la campanya

Cartell de la campanya 834

1  

Talls de so

Tall de veu
mp3 | 296