Empresa i Treball

La Generalitat impulsa un pacte per reactivar el territori del Lluçanès

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i representants d'administracions locals i organitzacions empresarials i sindicals de la zona signen un Acord que substitueix l'anterior Taula per a l'Ocupació

query_builder   28 juliol 2004 19:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa un pacte per reactivar el territori del Lluçanès

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i representants d'administracions locals i organitzacions empresarials i sindicals de la zona signen un Acord que substitueix l'anterior Taula per a l'Ocupació

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha signat aquest matí l’Acord pel Desenvolupament Econòmic del Lluçanès amb representants del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona i els sindicats Unió General de Treballadors d’Osona (UGT-SICO), Comissions Obreres d’Osona i Unió de Pagesos del Lluçanès.Segons el conseller, aquest acord representa un pas endavant i una superació de l’experiència i de la pràctica que va suposar la Taula per a l’Ocupació i l’Impuls Econòmic del Lluçanès, que ha quedat definitivament tancada.

LA GENERALITAT IMPULSA UN PACTE PER REACTIVAR EL TERRITORI DEL LLUÇANÈS

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i representants d’administracions locals i organitzacions empresarials i sindicals de la zona signen un Acord que substitueix  l’anterior Taula per a l’Ocupació

El conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha signat aquest matí l’Acord pel Desenvolupament  Econòmic del Lluçanès amb representants del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona i els sindicats Unió General de Treballadors d’Osona (UGT-SICO), Comissions Obreres d’Osona i Unió de Pagesos del Lluçanès.

Segons el conseller, “aquest acord representa un pas endavant i una superació de l’experiència i de la pràctica que va suposar la Taula per a l’Ocupació i l’Impuls Econòmic del Lluçanès”, que ha quedat definitivament tancada.

Josep Maria Rañé ha declarat que “la Taula formava part d’una determinada manera d’entendre i d’actuar, que anava un pas endarrera dels esdeveniments, intentant donar solucions pal·liatives a una situació conjuntural generada principalment pel tancament d’un grup d’empreses que ocupaven a bona part de la població activa de la zona”. Així, el seu objectiu era intentar resoldre conflictes i situacions, com en el seu dia va ser el tancament de Puigneró. Segons ha dit, “el Govern de la Generalitat haurà de fer front al pagament de 16,6 milions d’euros en préstecs a aquesta empresa, 0,5 milions en prejubilacions i 1,7 milions d’euros en recol·locacions dels treballadors de Puigneró.

En opinió del conseller, l’Acord signat avui pretén no tan sols decidir què fer amb un problema concret sinó, d’una manera concertada entre els sectors públic i privat, generar noves ocupacions pel Lluçanès. L’objectiu, segons Rañé, és “aprofitar al màxim les noves activitats que avui poden generar activitat econòmica i aconseguir una millora de les infrastructures que ens permeti atraure activitats que es trobin en consonància amb el Lluçanès”.

L’Acord pel Desenvolupament del Lluçanès parteix, segons el conseller de Treball i Indústria, “d’una filosofia, un nou model i una nova pràctica que el Govern de la Generalitat vol engegar i que reconeix que el desenvolupament econòmic no és responsabilitat únicament dels poders públics, sinó que s’ha de treballar amb el teixit social, amb les persones emprenedores, amb les empreses que ja hi estan instal·lades”. 

El canvi substancial, ha declarat, suposa “no tan sols repartir diners, sinó ajudar a projectes que suposin noves oportunitats i que puguin desenvolupar-se per si sols d’una manera efectiva. Així, el CIDEM i l’Agència Catalana d’Inversions destinaran recursos a tirar endavant projectes que generin ocupació”.

L’Acord estableix que el Consorci del Lluçanès, que ha elaborat un Pla de Desenvolupament Econòmic del territori, serà l’òrgan de representació local que actuarà com a entitat interlocutora i exercirà totes les accions que siguin necessàries per a la coordinació de l’execució i el correcte desenvolupament de l’Acord.

2  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 470

Foto de l'acte

Foto de l'acte 435

1  

Fitxers adjunts

Text de l'Acord

Text de l'Acord
PDF | 92