1. El lloc web ―dividit en tres apartats (Mobilitat, En cas d’emergència i Protocols de seguretat)― ofereix informació útil a la ciutadania catalana durant l’arribada i l’estada a la capital francesa
Exteriors{"name":"2024/07/29/12/25/c39ca602-351a-4243-8189-495fd807a2ab.jpg","author":"Exteriors","type":"0","location":"0","weight":110107}


La Delegació del Govern a França ha publicat una pàgina web que recull una sèrie de recomanacions per als catalans i catalanes que visitin París i la regió de l’Illa de França durant la celebració dels Jocs Olímpics, entre el 26 de juliol i el 8 d’agost, i dels Jocs Paralímpics, del 28 d’agost al 8 de setembre de 2024.

El lloc web ―dividit en tres apartats (Mobilitat, En cas d’emergència i Protocols de seguretat)― ofereix informació útil a la ciutadania catalana durant l’arribada i l’estada a la capital francesa: afectacions a la mobilitat i al transport públic, telèfons d’emergència, contacte del consolat, adreces dels hospitals públics i protocols de seguretat. A més, aquests continguts s’acompanyen d’infografies, mapes, llistes i enllaços que faciliten la comprensió de totes les indicacions.

Mobilitat

L’organització dels Jocs suposa un repte en termes de mobilitat per a la capital francesa, motiu pel qual s’hi dedica un extens apartat, en què es recull informació relacionada amb les vies d’entrada a París –aeroports, estacions de tren, d’autobús i de metro– i s’hi detallen totes les afectacions previstes als mitjans de transport durant aquests dies.

En cas d’emergència

El web facilita telèfons d’emergència mèdics, de la policia i dels bombers, entre d’altres, i una llista d’hospitals de la regió de l’Illa de França classificada per districtes. A més, inclou un enllaç sobre l’atenció de pacients no-residents o internacionals en prop de 40 hospitals.

Protocols de seguretat

Aquest espai ofereix diferents informacions del Ministeri de l’Interior i d’Ultramar, així com de la Prefectura de Policia. Durant l’estada, es recomana seguir les indicacions dels agents de seguretat i de les autoritats locals, així com les seves xarxes socials, per tenir les últimes actualitzacions.