1. Els ajuts, que poden arribar fins al 95% del cost total de l’actuació dotant un màxim de fins al milió d’euros per sol·licitud, permetran disposar de més recursos hídrics als ajuntaments
  2. La resolució preveu l’atorgament de prop de 19 MEUR distribuïts en 179 actuacions en 155 municipis per a la recuperació de captacions fora de servei, l’augment de rendiment de pous que formin part del servei de subministrament i l’execució de noves captacions


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat la resolució provisional d’una línia de subvencions, per valor de prop de 19 M€, adreçades als ens locals per a la realització d’inversions per a la recuperació, rehabilitació, adequació i execució de captacions d’aigües subterrànies per a l’abastament. La planificació hidrològica vigent preveu mesures per a l’adaptació a fenòmens extrems com la sequera, on l’ACA pot arribar a cobrir fins el 95% del cost total de l’actuació.


155 municipis es veuran beneficiats per les subvencions


La llista provisional de subvencions inclou 179 actuacions admeses que es preveu atorgar a 155 ajuntaments. Del total de peticions rebudes, no han estat admeses 118 pels següents motius: sol·licituds duplicades, sol·licituds que no ajusten l’actuació a l’objecte de les bases, sol·licituds que no han assolit la puntuació mínima de 35 punts, o bé sol·licituds que no han donat resposta al requeriment d’esmena formulat per l’Agència, sempre d’acord amb les bases.


S’han acollit a aquesta línia d’ajuts les recuperacions de captacions d’aigües subterrànies que formen part del servei municipal d’abastament i que es troben fora de servei en el moment de la sol·licitud; l’augment del rendiment de pous que formen part del servei municipal d’abastament i que estiguin en servei en el moment de la sol·licitud mitjançant la seva rehabilitació; l’execució de noves captacions d’aigües subterrànies, i l’adequació de captacions d’aigües subterrànies existents per a la seva incorporació a la xarxa d’abastament local.


El màxim d’ajut atorgat per sol·licitud no pot superar en cap cas el milió d’euros. En aquest sentit, la inversió elegible màxima correspon a 15.000 euros per cada m3/hora del cabal addicional a recuperar que l’ens declari a la sol·licitud, amb un topall màxim de 250 litres per habitant i dia. S’inclouen dins de les despeses subvencionables el cost previst de la redacció dels projectes constructius i el cost de les assistències tècniques associades a l’execució de l’obra.


Informació i detall de la resolució provisional d’atorgament de les subvencions per municipis a la web de l’Agència.

1  

Imatges

Imatge de la perforació d'un pou.

Imatge de la perforació d'un pou. 316174

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39952