Territori

La Generalitat posa la primera pedra del polígon industrial Catalunya Sud

query_builder   25 febrer 2003 13:39

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa la primera pedra del polígon industrial Catalunya Sud

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, han presidit aquest matí l’acte de posada de la primera pedra de la 1a fase de les obres d’urbanització del nou polígon industrial Catalunya Sud, situat als termes municipals de Tortosa i l’Aldea (Baix Ebre). Aquestes obres acabaran durant el segon trimestre de 2004 i suposen una inversió de 9,15 MEUR (1.522 MPTA).

L’actuació industrial Catalunya Sud es desenvolupa en dos municipis, el de Tortosa i el de l’Aldea, i es porta a terme pel sistema de cooperació. Els convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa i l’Ajuntament de l’Aldea es van signar el mes de juliol de 2001.

Adjudicació de la 1a fase del polígon

L’Institut Català del Sòl ja ha adjudicat la urbanització de la primera fase del polígon per 9,15 MEUR (1.522 MPTA). Aquesta fase inclou la urbanització del sector Catalunya Sud de Tortosa i les obres imprescindibles en el subsector 1 de l’Aldea. L’obra s’inicia avui amb la posada de la primera pedra i es preveu que finalitzi durant el segon trimestre de l’any 2004.

Característiques del nou polígon Catalunya Sud

Els terrenys del nou polígon industrial Catalunya Sud estan situats a cavall dels municipis de Tortosa i l’Aldea, entre la carretera C-42, el camí del Ranxero i el barranc dels Pixadors. La part del sector corresponent al municipi de l’Aldea ocupa l’espai comprès entre la carretera i el límit del terme municipal. Pel que fa als terrenys que afecten al municipi de Tortosa, es troben entre el camí del Ranxero i el límit del terme municipal amb l’Aldea.

L’actuació té una superfície total de 136 hectàrees. D’aquestes, 82,6 hectàrees corresponen a l’àmbit de Tortosa i les altres 53,4 hectàrees a l’Aldea.

La ubicació i accessibilitat al sector és excel·lent, ja que es troba situat adjacent a la sortida de l’autopista A-7, que connecta amb la carretera C-42 (Tortosa-l’Aldea). És des d’aquesta carretera on es produiran els accessos principals al polígon, just al costat de la sortida de l´autopista.

Hi ha una parcel·la destinada a equipaments situada a la part nord-est del sector i les zones verdes se situen fonamentalment a l’extrem est del sector, coincidint amb la zona de topografia més desfavorable i com a element de protecció del barranc dels Pixadors i de l’accés al sector.

A més, s’han fet unes obres prèvies preparatòries de l’inici de l’obra principal d’urbanització que han consistit en la portada de l’escomesa d’aigua, les connexions del clavegueram a la xarxa general de l’Aldea i l’explanació parcial dels espais lliures.

L’’objectiu principal de l’’actuació és desenvolupar un sector de sòl industrial urbanitzat en condicions i a preu de cost, amb tots els serveis necessaris. El nou polígon disposarà de tipologies edificatòries i de parcel.lació que afavoriran la implantació de nova indústria i la renovació de la ja existent dins del terme municipal de l’’Aldea.

* A més a més podreu trobar a la web del Departament de PTOP (http://www.gencat.net/ptop) la presentació del projecte d’anell viari

3  

Imatges

Fotografia acte 3

Fotografia acte 3 108

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 123

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 127