1. És necessari per atendre i finançar la despesa del Sistema de Salut de Catalunya que no es pot ajornar a l’exercici següent

El Govern ha aprovat, per Decret de Llei, la concessió d’un suplement de crèdit als pressupostos de la Generalitat per al 2023, prorrogats per al 2024, en l’àmbit de la Salut, per un import màxim de 142 milions d’euros per al Sistema de Salut de Catalunya. La partida permetrà que el sistema no quedi afeblit i pugui continuar amb la seva activitat regular, després que el passat 13 de març de 2024, els comptes per al 2024 fossin rebutjats pel Parlament de Catalunya.

El suplement de crèdit és necessari per atendre i finançar despesa de l’any 2024 que no es pot ajornar a l’exercici següent. Un cop s’han aplicat les mesures de xoc derivades de la pandèmia, es considera que el sistema de salut ja ha recuperat l’activitat que es va deixar de realitzar durant aquest període. A més, durant aquests darrers quatre anys el creixement de la població i l’impacte de la cronicitat i de les noves tècniques han incrementat les necessitats de serveis.