1. El Govern autoritza el conveni entre les dues administracions que blinda els recursos necessaris per ampliar el nombre d’efectius fins al 2030
  2. Catalunya rebrà prop de 1.600 milions d’euros en els pròxims set anys, tal com es va acordar en la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat (CMAEF) del desembre passat

El Govern ha donat llum verda a la signatura del conveni entre el Departament d’Economia i Hisenda i el Ministeri d’Hisenda pel qual l’Estat abonarà a la Generalitat els recursos necessaris per al desplegament del cos de Mossos d’Esquadra fins a l’any 2030. D’aquesta manera, tal com es va acordar en la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat (CMAEF) del 20 de desembre passat, s’estima que Catalunya rebrà prop de 1.600 milions d’euros fins a l’any 2030, 93,5 milions dels quals ja seran transferits a l’administració catalana aquest 2024.

La signatura d’aquest conveni entre les dues administracions blinda el finançament del desplegament del cos de Mossos d’Esquadra fins a l’any 2030. L’acord pren com a referència el nombre d’efectius per al 2021 certificats en la Junta de Seguretat celebrada el 5 de novembre d’aquell mateix any, que ascendeix a 18.544 agents, i preveu un desplegament progressiu del cos fins a superar els 22.000 efectius l’any 2030. Una xifra que actualitza i adequa les futures necessitats operatives i l’augment de la població previst per als pròxims anys. 

Segons preveu el text del conveni, es farà un càlcul provisional de l’import que s’abonarà cada exercici. Després, aquesta quantitat s’ajustarà l’any següent amb el nombre real d’efectius existent a 31 de desembre, d’acord amb les dades facilitades pel Departament d’Interior de la Generalitat.