Territori

La Generalitat lliura els premis del concurs d'idees per a la innovació en la construcció d'habitatges

query_builder   12 desembre 2002 16:16

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura els premis del concurs d'idees per a la innovació en la construcció d'habitatges

El secretari per a la Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Pere Torres, juntament amb el director general d’Arquitectura i Habitatge d’aquest departament, Damià Calvet, el director de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), Antoni Paradell, i el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Jesús Alonso, van donar a conèixer ahir els guanyadors del Concurs d’idees per a la incorporació de nous sistemes i tecnologies per projectar la construcció d’habitatges. L’acte, organitzat pel Departament de PTOP i l’INCASOL, es va portar a terme a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El Jurat va acordar lliurar tres premis, dotats amb 30.102 € (5 MPTA) cadascun, en els apartats d’idea completa d’edifici, façanes i tancaments, i fonamentació-estructura. D’altra banda, el jurat va declarar deserts els apartats de tipologies d’habitatge social i zones humides. Així mateix va fer cinc mencions especials que es van premiar amb 6.000 € (1 MPTA) cadascuna.

Entre els trenta-set equips que van presentar els seus projectes, el jurat va premiar, en l’apartat d’idea completa d’edifici, la proposta de Jean-Pierre Lutz d’utilitzar els cubs prefabricats amb ús per nucli d’escala i ascensor o cambres humides, generant al seu voltant espais per disposar la resta del programa. En aquest apartat es van fer dues mencions especials als treballs presentats pels equips Albert Cuchi Burgos i Duran Grau Arq. Assoc.SL.

En l’apartat de fonamentació-estructura es va premiar la proposta de l’equip Pich-Aguilera Arqts. per la seva habilitat en combinar diferents elements prefabricats, lineals, superficials i volumètrics per generar un continu de muntatge. Així mateix, es va fer una menció especial als projectes dels equips Joan Antoni Solans i Vicenç Sarrablo/Maria Escudero/Albert Martínez.

La proposta de l’equip Coperfil Group-Universitat Politècnica de Catalunya-DCPAL Piera Almar va guanyar el premi en l’apartat de façanes i tancaments per la seva solució de façana industrialitzada lleugera. També es va fer una menció especial a l’equip Hubertus Poppinghaus. 

El concurs es va convocar amb l’objectiu de potenciar la innovació en la construcció dels habitatges i aportar noves solucions a les problemàtiques lligades als materials i als sistemes emprats així com a la gestió i a la seguretat en l’edificació. Per innovació el jurat entén “la resposta construïble que es dóna a un requisit nou o a un d’antic que estigui mal resolt o no resolt amb les tècniques actuals”.

El jurat ha estat presidit pel Secretari de Planificació Territorial i Vice-president de l’Institut Català del Sòl i integrat per tècnics de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Cambra Oficial de Contractistes de Catalunya, l’Associació de Promotors Constructors d’Edificis de Barcelona, la Asociación de Promotores Públicos de Vivienda y Suelo, el Gremi de Constructors d’Obres de Catalunya, les Escoles Tècniques Superiors d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola Universitària Politècnica de Barcelona i el Director del  Programa de Recerca de l’ITEC.

3  

Imatges

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 243

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 173

Fotografia acte 3

Fotografia acte 3 173