1. L’aportació econòmica servirà per fer front a les despeses derivades de la celebració de la 103a edició de la Volta ciclista masculina i la 1a edició de la Volta ciclista femenina

El Govern ha aprovat l’autorització perquè el Consell Català de l’Esport pugui atorgar una subvenció, exclosa de concurrència pública, de 865.000 euros a la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, per al finançament de les despeses derivades de l’organització de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya (masculina) i la 1a edició de la Volta Ciclista a Catalunya (femenina).

El Consell Català de l’Esport considera d’interès públic contribuir amb La Volta per mantenir la col·laboració que s’ha establert en els darrers anys i continuar desenvolupant actuacions conjuntes que repercuteixin en el foment de l’esport federat a Catalunya.

L’impacte d’aquesta competició esportiva, considerada la tercera prova més antiga del món per etapes després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, ha generat un impacte positiu, no només al territori català, sinó també pel que fa a la seva projecció internacional. La darrera edició va aplegar algunes de les figures més destacades del panorama mundial i va aconseguir el reconeixement d’organismes de reconegut prestigi, com la Unió Ciclista Internacional, que ha qualificat la prova amb la seva màxima puntuació per la seva capacitat organitzativa, per la seguretat i per la implicació de la ciutadania.