1. El ‘Q de Festa!’ reconeix els espais de música i ball que compten amb recursos i serveis relacionats amb garantir la salut, el benestar i la qualitat i que coordina la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
  2. L’acte de lliurament del distintiu s’ha celebrat avui a Can Comas de Pineda de Mar
  3. A Catalunya hi ha 46 espais distingits amb el 'Q de Festa!' entre els que hi ha discoteques, festivals, festes majors i festes universitàries
Salut concedeix el distintiu de qualitat en oci nocturn ‘Q de Festa!’ a la Festa Major de Pineda de Mar{"name":"2024/07/31/14/51/0e718db5-2a79-442b-af44-b52ddda6bf7f.jpeg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":178509}

El Departament de Salut ha atorgat el distintiu en qualitat en oci nocturn ‘Q de Festa!’ a la Festa Major de Pineda de Mar, amb què es reconeixen les mesures de prevenció i reducció de riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues impulsades el 2023 a les barraques de la Festa Jove de la Festa Major de Pineda. L’acte d’entrega del distintiu de qualitat s’ha celebrat aquest matí a Can Comas de Pineda de Mar, amb la participació del subdirector general d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques (SGAVIH) de Catalunya, Joan Colom i Farran, que n’ha fet el lliurament a l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.

Durant la celebració de l’acte d’entrega del distintiu, el subdirector de l’SGAVIH, Joan Colom, ha explicat que el ‘Q de Festa!’ “és un reconeixement a la Festa Major de Pineda de Mar i a l’Ajuntament pel compromís en la implementació dels serveis de qualitat en oci nocturn, que s'orienten cap a la prevenció i la reducció dels riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues en espais de música i ball”.

El distintiu ‘Q de Festa!’ reconeix que un espai d’oci nocturn garanteix deu serveis clau per la qualitat i la salut pública: que el personal estigui format tant en dispensació responsable d’alcohol com en prevenció de violències sexuals, informar sobre salut i reducció de riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues, disposar d’alcoholímetres, preservatius, aliments, aigua potable i gratuïta i taps per reduir l’impacte sonor a les orelles; oferir diverses begudes o còctels sense alcohol, i disposar d’informació actualitzada sobre transport públic.

El projecte Q de Festa! forma part de Party+, una xarxa de distintius de qualitat europeus per a espais de musica i ball. Actualment, hi ha un total de 46 espais (discoteques, festivals, festes majors i festes universitàries) reconeguts com a ‘Q de Festa!’ arreu de Catalunya.

El segell de qualitat en oci nocturn és un dels projectes principals dels programes de prevenció en l’àmbit de l’oci nocturn que la SGAVIH de l’Agència de Salut Pública de Catalunya desenvolupa arreu de Catalunya per a la promoció d’entorns de festa saludables, segurs i que facilitin el benestar individual i col·lectiu de les persones.