Empresa i Treball

La Generalitat ha estudiat prop de 250 projectes d'inversió industrial destinats a l'àrea d'influència de Cervera. Aquests projectes sumen més de 2.000 nous llocs de treball

query_builder   10 gener 2003 18:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat ha estudiat prop de 250 projectes d'inversió industrial destinats a l'àrea d'influència de Cervera. Aquests projectes sumen més de 2.000 nous llocs de treball

El Conseller Fernàndez Teixidó es troba amb 150 empresaris que ja han compromès inversions industrials a l’àrea d’influència de Cervera

La Generalitat ha analitzat 246 projectes industrials interessats a ubicar-se a les comarques de la zona d’influència de l’antiga Lear, que preveuen donar ocupació a 2.064 treballadors. El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, aquest matí a Cervera ha parlat d’una inversió aproximada de 126.450.000 EU.

Aquestes xifres s’emmarquen dins el context de reindustrialització de les Terres de Lleida endegat per la Generalitat el març de 2002, a causa de la marxa de l’empesa Lear de Cervera. L’objectiu d’aquest procés ha estat oferir alternatives industrials de futur a la zona i incidir en la creació d’ocupació de valor afegit. Els projectes comprenen les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Solsonès i l’Urgell.

Durant la seva estada a Cervera, el Conseller Fernàndez Teixidó ha visitat les naus industrials de l’antiga empresa Lear —recentment adquirides per la Generalitat per a la implantació de noves empreses— i els terrenys que l’INCASOL ha destinat a noves indústries. També ha dinat amb empresaris que han anunciat inversions industrials a les comarques d’influència de Cervera.

6,8 milions d’EU per la zona d’influència de Lear

La Generalitat ha destinat pels anys 2002-2003 prop de 10.900.000 EU per incentivar les inversions industrials a Catalunya. D’aquests, un 62% (6.780.654 EU) s’han adreçat a la zona del voltant de Cervera amb la intenció de reubicar els treballadors afectats pel tancament de l’empresa Lear i afavorir el futur industrial d’aquestes comarques. Un total de 142 projectes d’aquesta zona s’han beneficiat dels incentius de la Generalitat.

Actualment, dels 1.283 treballadors de Lear, 493 estan recol·locades en altres empreses, mentre que 790 consten en les llistes d’ocupació de la Generalitat. D’altra banda, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme està desenvolupant cursos de formació ocupacional dissenyats per encaixar els perfils professionals amb els projectes industrials disponibles.

Altres accions de la Generalitat a Cervera són la requalificació de 130.000 m2 com a sòl industrial, l’ampliació del seu polígon industrial fins a 13 hectàrees, la compra dels terrenys i naus de l’empesa Lear, i la requalificació de terrenys per a la implantació de  l’empresa PRECON, SA (Ciments Molins). La Generalitat també ha creat un punt d’informació connectat amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, per agilitar el procés de recol·locació de treballadors.

Aquest matí han acompanyat el Conseller, l’Alcalde de Cervera, Salvador Bordes; el Secretari General del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Oriol Pujol; el Director General d’Indústria, Antoni Gurguí, així com altres membres de la taula per a la reindustrialització de les Terres de Lleida.

2  

Imatges

Imatges de la visita d'avui a Cervera

Imatges de la visita d'avui a Cervera 151

Imatges de la visita a Cervera

Imatges de la visita a Cervera 154