Direcció General de Comunicació

Artur Mas: "Maragall és més un perill per a Catalunya que per a Espanya"

Si presentem una proposta en el marc constitucional i d'implicació en la governabilitat, no sempre podran dir que no

query_builder   8 abril 2003 13:57

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "Maragall és més un perill per a Catalunya que per a Espanya"

Si presentem una proposta en el marc constitucional i d'implicació en la governabilitat, no sempre podran dir que no

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que des de la perspectiva nacionalista Maragall representa més perill per a Catalunya que per a Espanya especialment en l’elaboració del nou Estatut.

En declaracions a Antena 3, Artur Mas ha manifestat que el líder dels socialistes ”es conformarà molt poc a nivell d’estatuts català perquè en tindrà prou amb la reforma del Senat i alguna coseta més”, un plantejament que el govern de CiU considera “light”. “No ens convé un estat federal que ens iguali a tots per baix, com proposen els socialistes perquè el seu grau d’ambició es fa més pensant amb el PSOE que amb Catalunya” ha dit més tard Artur Mas en una trobada amb els mitjans de comunicació al Club Internacional de Premsa de Madrid.

En aquest sentit, el conseller en cap ha recordat que tot i que quatre dels cinc partits amb representació al Parlament aposten per canviar l’Estatut “si som nosaltres els qui portem el timó d’aquesta operació serem més ambiciosos que si el porten els socialistes”. Artur Mas ha reiterat que el de CiU “és un plantejament pacífic, dins la Constitució i d’implicació en la política espanyola”.

Respecte l’oposició frontal dels populars a la proposta de nou Estatut, el conseller en cap ha recordat que “si el PP es posiciona així és perquè posar la por al cos és rentable políticament a Espanya” tot i que s’ha mostrat esperançat que algun dia això s’acabi, “que no es necessitin aquestes pors i que es treguin aquests dimonis perquè la gent cada vegada és més capaç d’entendre els missatges que es donen des del nacionalisme català”.

Tot i que Mas ha augurat una majoria al Parlament català per tirar endavant un nou text estatutari, ha reconegut que l’escenari estatal serà diferent. D’una banda ha demanat als partits d’àmbit espanyol que “no ens tanquin les portes perquè el nostre és un projecte constructiu” i de l’altra ha assegurat que “aguantarem i esperarem, i el temps ens donarà la raó perquè no és tan fàcil dir sempre que no a una posició que defensen la majoria dels catalans”.

Amb el projecte de nou Estatut presentat la setmana passada, Artur Mas ha afirmat que “no es pretén limitar el que vulguin els altres ni obtenir privilegis, el que no volem es limitar-nos a nosaltres mateixos i més quan el plantejament que fem en cap moment trenca la unitat de l‘Estat”. És davant aquest esperit constructiu que el conseller en cap ha dit que “després de 25 anys de col•laboració i implicació en la governabilitat espanyola ja és moment que Espanya doni resposta als anhels i projectes que té Catalunya”.

Barcelona, 8 d’abril de 2003

2  

Fitxers adjunts

itall de veu II

itall de veu II
RM | 520

El PP i les crítiques al nacionalisme i l'Estatut

El PP i les crítiques al nacionalisme i l'Estatut
RM | 413