Direcció General de Comunicació

la Generalitat amplia i reforma la residència i centre de dia per a gent gran Barcelona-Gràcia

Inversió de 3,18 milions d'euros per doblar el nombre de places

query_builder   18 gener 2003 14:46

event_note Nota de premsa

la Generalitat amplia i reforma la residència i centre de dia per a gent gran Barcelona-Gràcia

Inversió de 3,18 milions d'euros per doblar el nombre de places

El conseller en cap, Artur Mas i la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau han posat la primera pedra de les obres de reforma i ampliació de la residència assistida i centre de dia Barcelona-Gràcia. Amb aquestes obres, que suposen una inversió de 3,18 milions d’euros, la residència Barcelona-Gràcia passarà de tenir 22 places a tenir-ne 70. L’ampliació estarà acabada l’abril de 2004.

La residència Barcelona-Gràcia, situada al carrer de Siracusa 23-27, disposa actualment de 22 places residencials i de 20 places de centre de dia. Les obres que ara comencen inclouen la construcció d’un nou edifici de planta baixa i 3 plantes pis, de 2.014 m2, adossat a la residència existent.

Quan s’acabin les obres, el mes d’abril de 2004, la residència Barcelona-Gràcia disposarà de 70 places (48 més que ara); el centre de dia mantindrà la seva capacitat per a 20 usuaris.

L’actual residència també serà reformada i readaptada per tal de facilitar la integració amb el nou edifici, millorar l’atenció als usuaris i augmentar la comoditat de les instal·lacions.

Les obres d’ampliació de la residència Barcelona-Gràcia formen part del programa de creació de noves places residencials a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família. Des del 1999 i fins al 2003 s’hauran creat més de 2.500 places residencials i 300 de centre de dia a Barcelona.

EI Departament de Benestar i Família té com a prioritat l’atenció a les persones grans en el triple vessant de  suport a les famílies, la potenciació de l’atenció domiciliària i centres de dia, i la creació de places residencials. Per a la legislatura 1999-2003, el Departament s’ha fixat com a objectiu crear set mil noves places públiques d’atenció per a gent gran i avançar cap a un reequilibri del territori.

El Departament va endegar l’any 1999 l’actuació per crear en quatre anys aquestes 7.000 noves places públiques en residències per a gent gran. L’actuació s’està duent a terme mitjançant la posada en marxa d’equipaments nous de la Generalitat, a través de subvencions a la inversió en equipaments d’entitats sense afany de lucre i bé amb l’increment de la contractació de places residencials privades per a utilització pública.

Amb aquesta actuació, la ràtio de places de residència assistida per cada 100 persones majors de 65 anys creixerà del 3,8% a l’any 2000 fins al 4,8% a l’any 2003, situant-se Catalunya en el mateix nivell que la mitjana dels països de la Unió Europea.

Barcelona, 18 de gener de 2003

2  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 223

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 223