Direcció General de Comunicació

L'Institut Català de Finances ajudarà a finançar projectes d'inversió d'empreses gallegues a Catalunya

query_builder   9 desembre 2002 18:26

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de Finances ajudarà a finançar projectes d'inversió d'empreses gallegues a Catalunya

El conseller en cap, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda l’acte de signatura d’un conveni pel qual l’Institut Català de Finances, organisme depenent de la Generalitat de Catalunya, ajudarà a finançar projectes d’inversió d’empreses gallegues a Catalunya. El conveni l’han signat el conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, el conselleiro de Economía e Facenda de la Xunta de Galicia, José Antonio Orza,  i el president de l’Associació d’Empresaris Gallecs de Catalunya i Andorra, Julio Fernández.

Segons el text del conveni, l’ICF obrirà una línia de crèdit de 50 M€ per a aquells empresaris membres de l’Associació d’Empresaris Gallecs de Catalunya i Andorra que facin inversions en capital fix, ampliacions de negoci, recerca o noves implantacions a Catalunya. L’import màxim a finançar serà del 70% del projecte.

Amb l’objectiu d’agilitar les operacions, l’entitat de crèdit públic catalana comptarà amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris Gallecs qui facilitarà la informació i la documentació necessàries de les empreses que sol·licitin els préstecs.

D’altra banda, gràcies al conveni, l’ICF i l’Instituto Gallego de Promoción Económica promouran, conjuntament amb XESGALICIA, S.A, la constitució d’un fons de capital risc, préstecs o garanties. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar inversions a Galícia i fomentar la implantació d’empreses gallegues a Catalunya, i d’empreses catalanes a Galícia.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 522

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en castellà

Nota de premsa en castellà
DOC | 107