Territori

Entra en servei el tram Ciutadella/Vila Olímpica Glòries del tramvia Sant Martí Besòs

Amb 4 noves parades el Trambesòs portarà a 185 mil viatgers més a la platja, al port, al zoo, a la universitat i al teatre.

query_builder   14 juliol 2004 20:15

event_note Nota de premsa

Entra en servei el tram Ciutadella/Vila Olímpica Glòries del tramvia Sant Martí Besòs

Amb 4 noves parades el Trambesòs portarà a 185 mil viatgers més a la platja, al port, al zoo, a la universitat i al teatre.

Avui es posen en funcionament 4 noves parades de la línia T4 del Trambesòs després de superar amb èxit la marxa en buit iniciada el 24 de juny.

Aquest nou tram té una longitud d’1,8 quilòmetres i uneix la plaça de les Glòries amb el Port Olímpic. En el seu trajecte passa pel carrer Wellington i l’Av. Meridiana de Barcelona. D’aquesta manera, el tramvia donarà servei als barris del districte de Sant Martí limítrofes amb l’Eixample i Ciutat Vella. Així mateix, millorarà la connectivitat en transport públic de llocs importants per a la ciutat com són la Universitat Pompeu Fabra, el Teatre Nacional, l’Auditori, el Zoo de Barcelona, el Port Olímpic i la platja de la Nova Icària.

Està previst que el nou tram que avui s’inaugura doni servei a uns 185.000 viatgers l’any.

4 noves parades

En aquest  trajecte el Trambesòs té 4 noves parades:

Auditori/Teatre Nacional. Situada a l’Avinguda Meridiana entre els carrers Lepant i Ali Bei.  Marina: Situada a l’Avinguda Meridiana entre els carrers Almogàvers i Sardenya. Funciona com intercanviador amb la parada de metro de la  L1. Wellington: Situada al carrer Wellington entre els carrers Llull i Ramon Turró. Ciutadella/Vila Olímpica: Situada al carrer Wellington entre l’Avinguda Icària i el Carrer Villena. Funciona com intercanviador amb la parada de metro de L4.

Trambesòs

 En total, la línia T4 del Trambesòs té una longitud de 6,5 quilòmetres i 14 parades. D’aquestes, cinc permeten l’intercanvi amb Metro (L1 i L4) i una amb Rodalies Renfe (C1). A data d’ahir s’havien assolit els 425.000 viatgers des de la seva inauguració el passat mes de maig.

Per donar servei al ciutadans, la línia compta amb 7 tramvies amb una freqüència de pas de 8 minuts a les hores punta.

D’aquí un any i mig, es preveu que tot el traçat del Trambesòs estigui enllestit i comptarà amb dues línies, la T4 i la T5, per tant, la xarxa global d’aquest servei serà de 14,1 km, 28 parades, 11 enllaços amb la resta de la xarxa de transport, 18 vehicles en servei i 11,8 milions de passatgers/any.

En total els treballs del Trambesòs hauran costat 205 milions d’euros, incloent el pas semisoterrat de la Gran Via, el pont sobre el riu Besòs, les cotxeres i el material mòbil

1  

Imatges

1407044inaugtram3

1407044inaugtram3 251

1  

Fitxers adjunts

Trambesos Ciutadella

Trambesos Ciutadella
DOC | 556

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia