Territori

La Generalitat inaugura el reforç de ferm de la L-511 entre Isona i Bóixols

S'han reforçat més de 20 Km de la carretera amb una inversió de gairebé 3 MEUR

query_builder   17 octubre 2003 13:33

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura el reforç de ferm de la L-511 entre Isona i Bóixols

S'han reforçat més de 20 Km de la carretera amb una inversió de gairebé 3 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres del reforçament de ferm de la carretera L-511, del punt quilomètric 0 al 20,25, entre Isona (terme municipal d’Isona i Conca Dellà) i Bóixols (terme municipal d’Abella de la Conca), a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació ha tingut un termini d’execució d’1 any i ha suposat una inversió de 2,98 MEUR per part de la Generalitat.

La carretera L-511 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat de Catalunya  i comunica la carretera C-1412, d’Igualada a Tremp, amb l’Eix Tarragona – Andorra (C-14) entre les poblacions d’Isona i Coll de Nargó.

Pel que fa al tram comprès entre Isona i Bòixols i per tal de millorar les seves condicions de conducció, la Generalitat ha realitzat el reforç del ferm  i l’eixamplament de la calçada d’aquest tram de 20,25 Km de longitud de la  carretera L-511.

Així doncs, amb aquesta actuació, inaugurada avui, s’han millorat les característiques d’aquesta via que, a partir d’ara, gaudirà d’un nivell més alt de servei i d’una major seguretat viària. En aquest sentit, cal destacar la col·locació, al llarg d’uns 7,5 Km, de barreres de seguretat.

També cal indicar que actualment s’estan fent les obres de millora del tram situat a continuació del que avui s’inaugura, a la mateixa carretera L-511. Aquestes obres, que corresponen al tram de Bóixols a Coll de Nargó, tenen un pressupost de 3,55 MEUR.

Descripció de les obres

Les obres han consistit en el condicionament i reforçament del ferm de la carretera L-511 entre Isona i Bóixols en un tram total de 20,25 km.

Així, en primer lloc, s’ha realitzat un eixamplament de la carretera fins a aconseguir una amplada variable d’entre 5,5 i 6 m segons el tram:

· Tram del punt quilomètric 0 al 0,634.        6,5 m

· Tram del punt quilomètric 0,634 al 3,05.    6 m

· Tram del punt quilomètric 3,05 al 20,25.     5,5 m

En segon lloc, s’han realitzat un conjunt de sanejaments a diferent punts de la carretera reforçant el paviment en els punts en que es trobava lleugerament deteriorat.

En tercer lloc, s’han condicionat i netejat les cunetes existents, formigonant-les en el tram des de la intersecció de la carretera d’Abella de la Conca fins al final de l’obra. A més, s’han adaptat les obres de drenatge existents a la nova amplada de la carretera i a la nova cuneta.

Les obres s’han completat amb la col·locació de barreres de seguretat metàl·liques i la renovació de la senyalització horitzontal i vertical.

2  

Imatges

Mapa L-511 Isona Bóixols

Mapa L-511 Isona Bóixols 389

Foto inauguració L-511 Isona Bóixols

Foto inauguració L-511 Isona Bóixols 177