El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Josep Fígols, director regional de Sun Microsystems Ibérica, Jesús Corrius, membre de Softcatalà i David Megías, professor dels estudis d’informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya, han estat els encarregats de presentar oficialment el nou programari. Aquesta versió d’OpenOffice.org 1.1 consisteix en un paquet ofimàtic que inclou un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials i aplicacions d’edició HTML. Igualment, el programari afegeix eines de correcció ortogràfica en castellà, francès i anglès, a més d’en català.

L’OpenOffice.org és actualment el paquet ofimàtic més modern disponible en català. Pot treballar perfectament amb una gran varietat de formats de fitxers, incloent els del Microsoft Word, Excel i Power Point, fent així més senzilla la migració a Open Office o l’intercanvi de documents amb usuaris d’altres paquets ofimàtics.

Softcatalà ha contribuït activament en aquesta comunitat amb, entre altres aportacions, la traducció al català de l’Open Office i el desenvolupament d’un corrector ortogràfic de programari lliure propi que ha dut més de dos anys de treball.

Entre les noves característiques de la versió 1.1 hi ha la possibilitat d’exportar documents a format PDF i DocBook i presentacions en format Flash, i una millora en el rendiment. Podeu trobar una llista detallada de totes les millores a en el web de Softcatalà.

La versió en català de l’OpenOffice.org es pot baixar gratuïtament, on s’hi poden trobar també respostes a les preguntes més freqüents i documentació addicional.

Sun Microsystems, Inc. Des dels seus inicis el 1982, la seva particular visió "The Network Is The Computer" (la xarxa és l’ordinador) ha dut Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) a la posició que ocupa en l’actualitat com a proveïdor capdavanter d’equips informàtics, programari i serveis que fan que la xarxa funcioni (Make The Net Work). Sun està present a més de 170 països i a Internet, a http://www.sun.com

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 1370

1  

Fitxers adjunts

Discurs secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació

Discurs secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació
DOC | 93