Territori

Els Agents Rurals decomissen 360 quilograms de molsa

És una actuació de la campanya que es fa per protegir les espècies utilitzades en l'ornamentació nadalenca

query_builder   2 desembre 2003 09:44

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals decomissen 360 quilograms de molsa

És una actuació de la campanya que es fa per protegir les espècies utilitzades en l'ornamentació nadalenca

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient van localitzar aquest diumenge, en un bosc de Caldes de Malavella (La Selva), dos persones que havien recollit 90 caixes de molsa, uns 360 quilograms, sense disposar de cap tipus d’autorització. Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya de control que porta a terme el Cos d’Agents Rurals de les espècies utilitzades per l’ornamentació nadalenca com el boix grèvol i la molsa.

La recollida de la molsa amb finalitats comercials és una activitat regulada per la llei forestal de Catalunya com a mesura de conservació de la cobertura vegetal del sòl i per portar-la a terme cal disposar d’autorització del propietari del terreny i del Departament de Medi Ambient.

La tradicional recollida de molsa que acostumen a efectuar els particulars per fer els pessebres no està sotmesa a autorització però cal agafar-la en petites superfícies repartides pel bosc per tal d’evitar la desprotecció del sòl i l’inici de fenòmens erosius.

Els agents rurals van decomissar els 360 quilograms de molsa i la van tornar al bosc el mateix diumenge, dia 30 de novembre, perquè pogués arrelar novament.

2  

Imatges

Molsa decomissada

Molsa decomissada 119

Agent Rural amb la molsa

Agent Rural amb la molsa 97