Cultura

La Filmoteca dedica un cicle a l'actor Josep Maria Pou amb la projecció de set pel·lícules i un curtmetratge

Apartir de dilluns vinent, 10 de març, i fins al pròxim dia 15

query_builder   7 març 2003 13:24

event_note Nota de premsa

La Filmoteca dedica un cicle a l'actor Josep Maria Pou amb la projecció de set pel·lícules i un curtmetratge

Apartir de dilluns vinent, 10 de març, i fins al pròxim dia 15

La Filmoteca de Catalunya acull a partir de dilluns vinent, 10 de març, i fins al pròxim dia 15, un cicle dedicat a l’actor català Josep Maria Pou, que inclourà la projecció de set llargmetratges i un curtmetratge.

Les projeccions del cicle Josep Maria Pou, que tindran lloc al cinema Aquitània, seu de la Filmoteca a Barcelona (Avinguda Sarrià, 33), començaran dilluns mateix, a les cinc de la tarda, amb la projecció del curtmetratge De nou a deu (1990), de Teresa de Pelegrí, seguit del film El complot dels anells (1988), de Francesc Bellmunt.

Posteriorment, a les set de la tarda, tindrà lloc la projecció del film Amic/Amat (1998), dirigida per Ventura Pons i protagonitzada per Pou, nominat al Goya com a millor actor pel seu paper en el film. Amic/Amat adapta l’obra teatral Testament, original de Josep Maria Benet i Jornet. L’actor assistirà a l’exhibició i, un cop finalitzada, iniciarà un col·loqui amb el públic. El cicle es clourà amb la pel·lícula La banyera (1989), amb direcció de Jesús Garay, que adapta al cinema una novel·la curta escrita per aquest director.

Apunt biogràfic

Nascut a Mollet (Vallès Oriental), Josep Maria Pou va estudiar interpretació a la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid. Va debutar al teatre l’any 1970 amb l’obra Romance de lobos. Com a actor teatral ha participat en quaranta estrenes com La Gavina (1997) i Àngels a Amèrica: El mil·lenni s’acosta (1996), al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i Arte (1998), al teatre Tívoli de Barcelona, entre les més destacades. Al cinema, Pou ha treballat, des de la dècada dels setanta, sota la direcció dels directors Manuel Gutiérrez Aragón, José Maria Forqué, Pere Portabella, Jaime Chávarri, Pilar Miró, Fernando Colomo i Carlos Saura, entre d’altres. Actualment, Josep Maria Pou participa en l’obra Celobert, que es representa des del 14 de gener passat i fins al pròxim dia 30, al Teatre Romea de Barcelona. També se’l pot veure cada setmana interpretant l’inspector Ferrer a la sèrie de televisió Policías.

Barcelona, 7 de març de 2003

Més informació a: http://cultura.gencat.net/filmo/index.htm

1  

Imatges

Josep Maria Pou i Roc Villas

Josep Maria Pou i Roc Villas 105

1  

Fitxers adjunts

Programació

Programació
DOC | 19