Innovació, Universitats i Empresa

El primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat es desenvolupa amb plena normalitat

La gran majoria d'estudiants opten per l'anglès en l'examen de llengua estrangera

query_builder   17 juny 2003 14:28

event_note Nota de premsa

El primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat es desenvolupa amb plena normalitat

La gran majoria d'estudiants opten per l'anglès en l'examen de llengua estrangera

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament normal i tranquil del primer dia de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). El conseller ha explicat que no es té constància de cap incidència i que els gairebé 27.000 alumnes que s’examinaven ho han fet amb plena normalitat.

Aquest matí, els 26.903 estudiants catalans que s’havien matriculat de les PAU’2003 s’han examinat de les matèries comunes del batxillerat: llengua castellana i literatura, llengua catalana i literatura, i llengua estrangera. En l’examen de llengua castellana, que ha començat a les 9, les preguntes feien referència a un text del gallec Manuel Rivas (“Las llamadas perdidas”) i a un article aparegut al suplement Dominical, signat per Sacha, sobre la rivalitat futbolística entre Barça i Madrid i la “rivalitat” culinària entre l’escudella i el “cocido”. Els alumnes havien d’optar per un dels dos textos.

A la prova de llengua catalana i literatura, els textos a triar eren un fragment del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, i “Néixer en estat; arqueologia i psicoanàlisi de l’estat inconscient”, de Xavier Rubert de Ventós (del llibre “Catalunya: de la identitat a la independència”).

L’últim examen del matí ha estat el de llengua estrangera. Aquest any s’ha tornar a fer la prova de comprensió oral, que l’any passat es va introduir de manera pionera i experimental i ara ha passat a ser obligatòria, comptant un 20% del total de llengua estrangera. Els qui s’examinaven de llengua anglesa han hagut de contestar preguntes sobre un programa de ràdio que parlava d’alimentació. Els de francès han escoltat dues entrevistes a periodistes, els d’alemany declaracions sobre esports, i els d’italià una entrevista sobre una mostra d’art.

Demà al matí continuaran les proves, amb les matèries d’Història o Filosofia i amb les matèries obligatòries corresponents a la via d’accés de cada alumne. Recordem que els centres de batxillerat disposaran del resultats detallats de les PAU a partir del 4 de juliol, però des del dia 2 els estudiants ja podran consultar la nota global que han obtingut al web del DURSI (www.gencat.net/dursi).

2  

Imatges

Alumnes examinant-se aquest matí

Alumnes examinant-se aquest matí 567

Alumnes examinant-se de les PAU aquest matí

Alumnes examinant-se de les PAU aquest matí 544

`