Cultura

El TERMCAT revisa el Diccionari de les arts editat per la Universitat de les Illes Balears

La publicació es presentarà demà a Palma

query_builder   19 febrer 2003 11:19

event_note Nota de premsa

El TERMCAT revisa el Diccionari de les arts editat per la Universitat de les Illes Balears

La publicació es presentarà demà a Palma

El Centre de Terminologia TERMCAT ha revisat el Diccionari de les arts: arquitectura, escultura i pintura, del professor Jaume Salvà, que inclou 1.383 termes catalans i que ha estat editat per la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la coordinació del Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la UIB.

El diccionari serà presentat pel seu autor demà, dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, al Centre Cultural Contemporani Pelaires de Palma (Can Verí, 2) en un acte presidit pel rector de la UIB, Llorenç Huguet i Rotger. També hi assistiran el conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Damià Pons; la vicepresidenta i consellera executiva de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell; la vicerectora d’Extensió Universitària i Activitats Culturals de la UIB, Mercè Gambús, i la directora del TERMCAT, Rosa Colomer.

El diccionari conté 1.383 termes amb la definició, l’equivalència en castellà, i en alguns casos, sinònims, notes explicatives així com una setantena d’il·lustracions per facilitar la comprensió d’alguns mots. Els termes inclosos pertanyen a les disciplines de l’arquitectura, l’urbanisme, l’escultura, la pintura, el gravat, el dibuix i les arts decoratives. En aquest camp, la publicació inclou vocabulari sobre la ceràmica, l’esgrafiat, l’esmalt, el mosaic i el vidre.

100 mots fixats

Per a l’elaboració del diccionari, el Consell Supervisor del TERMCAT ha normalitzat un centenar de termes. S’ha fixat la grafia de mots que han arribat directament del llatí, el grec i l’àrab per designar construccions o objectes propis del món antic i clàssic. També s’han tractat manlleus procedents del francès, l’italià, l’anglès, l’alemany, el noruec, l’hebreu i el japonès.

El TERMCAT és un consorci participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana.

 Barcelona, 19 de febrer de 2003

Més informació a http://www.termcat.es

2  

Imatges

Portada diccionari

Portada diccionari 18

Diccionari

Diccionari 18