Cultura

La Filmoteca dedica un cicle al cinema polonès de la democràcia

Amb la projecció d'El Pianista (2002) i sis films inèdits a Catalunya

query_builder   2 octubre 2003 11:05

event_note Nota de premsa

La Filmoteca dedica un cicle al cinema polonès de la democràcia

Amb la projecció d'El Pianista (2002) i sis films inèdits a Catalunya

La Filmoteca de Catalunya dedica, a partir de demà, divendres 3 d’octubre, i fins al pròxim dia 26, un cicle a la cinematografia polonesa després del canvi de règim, que ha comptat amb la col·laboració del consolat general de la República de Polònia a Barcelona i que està format per l’exhibició de set films: El Pianista (2002), de Roman Polanski, i sis films inèdits a Catalunya.

     Les projeccions del cicle, anomenat Polònia: com sobreviure en la llibertat, tindran lloc a la sala Aquitània, seu de la Filmoteca a Barcelona (Avinguda Sarrià, 33). Començaran demà, a dos quarts de deu de la ni t, amb la projecció del film El Pianista. La programació també inclou, el pròxim 11 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, l’exhibició de la pel·lícula Kiler (1997), del cineasta i guionista polonès especialitzat en comèdia, Juliusz Machulski. El director serà present a la projecció i, un cop finalitzada, mantindrà un col·loqui amb el públic.

 Kiler (1997) és una comèdia sobre un taxista que és confós per un perillós assassí. Machulski és un autor de notable projecció internacional, gràcies a èxits comercials com Vabank (1981), Vabank II (1985), La rèplica (1988) i Missió sexe (1984).

Barcelona, 2 d’octubre de 2003

Més informació a: http://cultura.gencat.net/filmo/index.htm

P.S. El cineasta Juliusz Machulski i el director de la Filmoteca, Roc Villas, presentaran el cicle en una roda de premsa que tindrà lloc el pròxim 10 d’octubre, a les dotze del migdia, al Palau Marc, seu del Departament de Cultura (Rambla, 8. Barcelona).

 

1  

Imatges

Fotograma del film Kiler (1997), de Juliusz Machulski

Fotograma del film Kiler (1997), de Juliusz Machulski 56

1  

Fitxers adjunts

Programació cicle

Programació cicle
DOC | 20