Territori

La Generalitat inicia la 2a fase de les obres de les calçades laterals de la C-31 a Badalona

La Generalitat hi invertirà més de 2 MEUR

query_builder   5 juny 2003 10:55

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia la 2a fase de les obres de les calçades laterals de la C-31 a Badalona

La Generalitat hi invertirà més de 2 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui l’acte d’inici de la 2a fase de les obres de construcció de les calçades laterals de l’autopista C-31, als termes municipals de Badalona (Barcelonès) i Montgat (Maresme). Aquesta actuació, que té un termini d’execució de 6 mesos, suposa una inversió de 2,07 MEUR (344 MPTA).

La carretera C-31, l’Eix Costaner, esdevé el corredor de comunicació principal de la costa catalana des de Tarragona fins a la Costa Brava.

Aquesta via al seu pas per Badalona, un tram bàsicament de caire urbà, no disposava en tota la seva traça de calçades laterals.

En aquest sentit, la Generalitat ha executat diferents actuacions per tal de dotar a la C-31 de dues vies paral·leles al tronc de l’autopista que permetin segregar el trànsit urbà de l’interurbà, millorant el nivell de servei i la connectivitat longitudinal de Badalona.

Aquesta actuació, prevista en el Pla de Carreteres, es divideix en les següents fases:

Calçades laterals de  la C-31. Tram: Badalona- Montgat.

·        FASE 0 (executada l’any 1992)

Aquesta fase, es va portar a terme per la banda muntanya, entre els carrers Alfons XIII i la Rambla de Sant Joan. Pel que fa a la banda mar, les obres es van realitzar entre els carrers Alfons XIII i l’avinguda Lluís Companys.

·        FASE 1 (executada l’any 2001)

L’àmbit d’aquesta actuació va incloure per la banda muntanya, el tram comprès entre l’avinguda President Companys i el pont del carrer  del Torrent de Vallmajor. Per la banda mar, el tram comprès entre el carrer de l’Escultor Clarà (Riera Canyadó) i la carretera BV-5008 (Montgat).   

·        FASE 2 (inici d’obres)

Aquestes obres, iniciades avui, s’executaran per la banda muntanya, entre el pont del carrer Torrent de Vallmajor i la carretera BV-5008 (Montgat). Per la banda mar, s’executaran entre l’avinguda del President Companys i el carrer de l’Escultor Clarà (Riera Canyadó)

·        FASE 3 (projecte constructiu en redacció)

L’última fase de les obres es farà per la banda muntanya, entre la rambla de Sant Joan i  l’avinguda del President Companys. 

Descripció de la 2a fase de les obres

Les obres consisteixen en la construcció de dos nous trams de les calçades laterals a la C-31 a Badalona. El primer tram és al costat muntanya de l’autopista entre el carrer Torrent Vallmajor i la BV-5008. L’altre tram uneix l’avinguda President Companys i la riera  Canyadó pel costat mar.

També es contempla la rehabilitació del pont de l’autopista C-31 sobre l’avinguda President Companys a Badalona, per tal d’estabilitzar, reparar i protegir els elements estructurals del pont.

Les obres es divideixen en tres trams:

Tram 1

El tram 1 va des de l’avinguda President Companys fins a la riera Canyadó del costat mar de l’autopista C-31. Té una longitud de 550 m i una secció formada per una vorera de 0,75 m, una calçada amb dos carrils de 3 m i una vorera de 2 m.

Tram 2

El tram 2 uneix el carrer Torrent Vallmajor amb el carrer Sant Antoni Maria Claret (carretera BV-5008, antiga carretera de Tiana), ja al terme municipal de Montgat. El tram passa pel costat muntanya de la C-31 per una zona encara no urbanitzada. Té una longitud de 800 m i una secció de 0,6 m de vorera al costat de l’autopista, 3 carrils de 3 m de calçada i 3 m de vorera al costat muntanya.

 

Descripció de la rotonda situada al terme municipal de Montgat.

A l’inici del tram 2, i per tal de fer possible el gir a l’esquerra dels vehicles que provenen de Montgat i volen entrar al nou lateral, es preveu la construcció d’una rotonda amb un radi exterior de 22 m, un carril de 8 m, voral interior de 0,5 m i una vorera exterior de 2 m. L’interior de la rotonda inclou una anella transitable d’1,5 m.

D’altra banda, caldrà restituir mitjançant unes escales la comunicació entre els carrers Horta i Pare Claret i la carretera de Tiana.

L’encaix de la rotonda suposa l’ocupació de l’actual pàrquing del centre cívic. D’acord amb l’Ajuntament de Montgat, s’ha optat per rehabilitar la parcel·la de titularitat pública adjacent, situada a la carretera BV-5008, i convertir-la en el nou aparcament del centre.

Tram 3

L’última actuació correspon a la rehabilitació del pont del carrer President Companys que consistirà en el recobriment amb pedres del talús per tal d’evitar l’erosió i facilitar la seva conservació. També s’hi faran obres de neteja i pintura.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 2232